Как да направите тренировките по-забавни

Препоръчваме ви:

Ако не можете да си представите да чакате с нетърпение следващата тренировка, независимо с какво се занимавате, може би не сте се настроили правилно. Вижте няколко начина да направите скучната и мъчителна тренировка по-забавна.

Направете първата стъпка
Намерете някаква дейност, която да ви носи приятни емоции и удоволствие. Това може да е йога, танци или плуване, като всеки може да определи какво му допада най-много. Ако не си падате по тичането или фитнеса, не се мъчете с тренировките, а сменете активността. Така часовете тренировки няма да ви се виждат дълги и скучни, а забавни и интересни. Дори да ви се струва, че само фитнеса може да извае желаната от вас фигура, трябва да знаете, че има десетки начини да стегнете тялото си, макар и по-бавно. Изпробвайте няколко различни активности, докато намерите тези, които наистина ви харесват. След това намерете треньор или инструктор, който да ви покаже как правилно да изпълнявате тренировките.

Облечете се правилно за тренировки
Не посягайте да се облечете със старата тениска и широкия пуловер. Една от тайните „съставки“ на успешната тренировка е облеклото. Купете си облекло за тренировки, а ако финансите ви позволяват, обзаведете се с подходящо оборудване, например тежести, обръч, ластик за разтягане и прочее джаджи. Според проучване, хората са по-мотивирани да тренират, ако тренировката е част от техния имидж. Когато си купувате нови вещи за трениране, ще искате да ги ползвате веднага.

Мислете рационално

Ако си поставяте големи цели, има по-голяма опасност да се откажете, тъй като не виждате резултати за кратко време. Вместо това си поставете малки цели, които лесно можете да постигнете с упорство за няколко седмици. Постепенно повишавайте натоварването и си поставяйте по-големи цели, които с времето ще можете да изпълнявате много по-лесно.

Запазете блясъка от тренировките
Тренировките могат да са натоварващи, но те са също много удовлетворяващи. Според проучване усещането за щастие може да трае до 12 часа след тренировка, а освен това редовните тренировки могат да подобрят вашата самооценка и начина, по който виждате себе си. Накрая дори само споменът за приятното усещане в края на тренировката може да е достатъчна мотивация за вашето желание да тренирате.

Заредете се с енергизираща музика

Правилната музика може да се окаже основна мотивация за някои хора. Тя може да ви накара да забравите за умората и изтощението. Ако пък наистина обичате да слушате музика, докато тренирате, може би трябва да пробвате да тренирате някакви танци. Ритъмът и синхронизацията по време на танц могат да са особено мотивиращи за танцуващите.

Не забравяйте наградите
За да направите тренировките дългосрочен навик, мислете за тях не само като за нещо, което подобрява външността. Те са също много полезни за тялото и ума. Когато постигате целите си, давайте си някаква малка награда за усилията, за да свързвате тренировките с приятни емоции. Когато искате да постигнете някаква цел, визуализирайте я, като най-добре окачете своя снимка като млада или снимка на някоя знаменитост, която харесвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *