Празнична диета, 2 килограма по-малко за 2 седмици

Всяка жена иска да изгледажда добре, особено по празниците. Те са свързани с много събирания, на които се носят хубави дрехи, които подчертават фигурата. В такъв момент много жени съжаляват, че не са няколко килограма по-леки. Студените месеци са едни от най-трудните за отслабване, тъй като сме дебело облечени. Затова човек трудно се мотивира да редуцира теглото си през тях. За вас експертите са разработили пълен хранителен план, който ще ви помогне да свалите 2 килограма от теглото си – без да се ограничавате и да изпитвате чувство на глад.

Следете диетата всеки ден във Facebook

Практичната диета
Преди празниците, през които хората обикновено се тъпчат с храна, е добре да минете на режим, който да освободи тялото ви от отрови. От друга страна не е добра идея да гладувате, тъй като така само ще активирате ненаситен глад на по-късен етап. Когато гладувате, вместо да се храните разумно, тялото ви минава на режим „оцеляване“ и започва на трупа мазнини, за да има енергия, в случай че продължите гладуването. Така почти всички съставки в храната се лепят върху фигурата ви. Ето защо вместо да гладувате, похапвайте разумно и пълноценно. Целта е да се храните така, че никоя хранителна група да не е изключена от диетата, но храните са в по-ограничена доза. Килограмите, които можете да редуцирате с тази диета не са много, но избягвате неприятния йо-йо ефект.

Енергизираща диета

Времето навън е мрачно и сиво, а вирусите са навсякъде. Точно сега е моментът да попълните запасите на организма си от полезни съставки, за да подсилите имунитета си срещу болести. Тъй като през студените дни се движите по-малко, диетата трябва да съдържа максимална доза вещества, които организмът да използва за енергия, вместо да съхранява като мазнини. Похапвайте повече зеленчуци и плодове, сурови или замразени, обезмаслени млечни продукти и пийте много вода. Ако огладнеете между храненията, похапнете сухар или плод.

Засищаща диета

Студеното време ни кара да хапваме повече и по-мазна храна. За да не стоите гладни или да се нахвърляте върху вечерята си, всяко хранене трябва да е питателно и вкусно. Не трябва да се отказвате от въглехидратните храни, достатъчно е да ги замените с нерафинирани въглехидрати и да ги хапвате в ограничени дози. Те ви осигуряват енергия и са необходими за организма.

Приятна диета

Мрачните студени дни са време, през което често се депресираме от недостатъчните часове слънце. Някои съставки за здраве трябва да си набавите допълнително с храната, като особено подходящи са зелените бобови храни и рибата на пара. Прясното мляко пък съдържа триптофан, който отговаря за производството на хормона на щастието, серотонин. Разнообразната диета ви осигурява всички необходими съставки за добро настроение.

Активна диета

Няма особен смисъл да пазите диета, ако не се движите активно, тъй като правилното хранене и упражненията вървят ръка за ръка. Тренировките горят калории и спомагат за изхвърляне на отровите от тялото. Освен това те спомагат за по-добро храносмилане и могат да помогнат при запек. Запекът е особено опасен за здравето, тъй като възпрепятства правилната функция на червата и детоксикацията.

Закуска

Независимо дали сте на диета или не, всеки ден трябва да започвате деня си с питателна закуска. Тя трябва да включва 1 парче пресен плод или чаша пресен плодов сок за витамини, минерали и фибри; малко млечен продукт, като прясно сирене, прясно или кисело мляко за калций и протеини; зърнена храна за въглехидрати и В-комплекс витамини; няколко грама мазнини за мастни киселини и 1 топла напитка за хидратиране на тялото.

Обяд

Обядът трябва да бъде балансиран и да бъде достатъчно питателен, за да не се налага да се правят леки следобедни закуски или да се прибирате много гладни. Ако имате пълноценен обяд, няма да ви се наложи да се тъпчете на вечеря. Започнете със салата, в която можете да добавите нетлъсто месо; основното ястие трябва да включва нетлъсто месо, зеленчукова гарнитура и въглехидратна храна; можете да включите млечен продукт за протеини, а за десерт хапнете пресен плод.

Вечеря

Консумирането на качествена храна по време на вечеря е от съществено значение за успеха на диетата. Тя трябва да е лека, защото през нощта метаболизмът е много по-бавен и всичко, което поемате и не се превръща в енергия, се лепи върху фигурата ви под формата на мазнини. Включете супа, най-добре зеленчукова; основно ястие с протеинова храна, например шунка и яйце, със зеленчукова гарнитура; млечен продукт и 1 плод, който може да е пресен или печен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *