5 лесни стъпки към плоския корем

 

Всеки си мечтае за плосък корем, с който да се похвали на басейна или на плажа. Но за да го постигнем трябва да започнем отсега, защото неусетно ще дойдат и топлите дни. Знаем, че в забързаното ни ежедневие времето рядко ни стига, затова ви предлагаме тренировката на Ерика Граг, съавтор на списание за фитнес. Три път седмично е достатъчно за вашето коремче да стане плоско. Включете в тренировката си и 30 минути кардио със средна интензивност и се пригответе да заобичате по-секси и слабата си фигура.

1. Коремна преса с изпъване на крака

 Цел:  коремните мускули

Легнете по гръб със свити колене и ходила на пода, разтворени на широчината на раменете, с ръце зад главата. Едновременно повдигнете главата и раменете си, и изпънете левия си крак, така че да е на 2 педи от пода. Отново върнете крака в изходна позиция. Направете същото с десния крак и повторете 20 пъти за всяка страна.

 

2. Разтягания от двете страни

 Цел: Рамена, торс и талия

Застанете с крака, разтворени на широчината на раменете, коленете да са леко свити, хванете еднолитрова бутилка с двете си ръце над главата, раменете са надолу. Наведете се леко надясно, задръжте за 2 вдишвания и се върнете в начална позиция. Повторете от лявата страна. Направете по 10 повторения от всяка страна.

 

3. Спускане на палеца

 Цел: коремни мускули

Легнете по гръб, с ръце от двете страни, с дланите надолу. Коленете да са под ъгъл 90 градуса, така че прасците да са паралелно на пода. Напрегнете коремните си мускули и докоснете пода с палеца на крака си. Отново го вдигнете, повторете с другия крак. Направете 25 повторения за всеки крак.

 

4.  Всичките четири

 Цел: ръце, крака и торс

Легнете по гръб с повдигнати бедра, стъпалата да са изправени. Изпънете ръцете над раменете си, като дланите обърнати навътре. Използвайте мускулите на корема си и спуснете дясната ръка и левия си крак към пода, без да напрягате раменете си. Отново ги вдигнете, повторете 10 пъти като сменяте страните.

 

5. Усукване в изправено състояние

 Цел: рамене, ръце и талия

Застанете с крака, разтворени на широчината на бедрата, коленете да са леко сгънати. Вземете еднолитрова бутилка в двете си ръце и ги изпънете пред себе си. Леко вдигнете левия си крак, балансирайки на десния. Напрегнете коремните мускули и завъртете горната част на тялото си наляво, гърбът ви да е изправен , после усучете тялото надясно. Повторете 15 пъти. Върнете крака си в изходна позиция, направете го от другата страна и повторете.

 

Не забравяйте постоянството и включете упражненията в седмичния си режим в определените дни за тренировка, и неусетно ще добиете желаната лятна фигура. А какво по-подходящо време да спазим новогодишното си обещания като започнем от… днес!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *