9 йога пози за по-добър секс – част втора

Препоръчваме ви:

Йогата има безброй ползи, справя се отлично със стреса, отпуска тялото и ви кара да намерите душевен мир, но малко от вас сигурно знаят, че чрез 9 лесни йога пози можете да подобрите и сексуалния си живот.

Дъска

Застанете все едно ще правите лицеви опри, започнете на четири крака, изправете китките и раменете, разперете пръстите и натиснете с цяла длан на пода. Не отпускайте гърдите и не се надигайте с помощта на мускулите на предмищниците. Вдлъбнете корема и изпънете краката назад, извийте стъпалата, така че бедрата да са в права линия. Стъпалата, глезените, дупето, гръбнакът, раменете и вратът да са в права линия, ако можете се вижте в огледало дали сте в правилна позиция. Задръжте 30 секунди, после отпуснете. Повторете 3 пъти, старайте се да държите „дъската” за минута, докато практикувате по-дълго.

Тази даваща ви енергия поза е прекрасен тонер за вашите коремни мускули – тя изисква много различни вътрешни мускули и поддържа тялото във форма. Не само ще сте във върховна форма сексуално, но и ще се чувствате добре и уверени.

Мост

Легнете по гръб, коленете сгънати и на разстояние едно бедро едно от друга, стъпалата са на десетина сантиметра от дупето. Вдигнете таза нагоре. Вашите ръце са отпуснати до вас, за по-добро разтягане опитайте се да доближите рамената едно към друго и хванете дланите под повдигнатия таз. Задръжте за 60 секунди, вдишвайте, когато правите позицията.

Така разтягате бедрата за по-добра подвижност по време на половия акт.

Изправяне на рамене

Легнете по гръб като краката са на бедро разстояние едно от друго, ръцете до тялото с дланите на горе. Свийте колете до гърдите и изпарвате краката нагоре, докато не се изправят, пръстите на краката да дойдат зад главата. Сложете ръце за упора като пръстите да сочат нагоре. После вдигнете нагоре левия крак, после десния и притиснете краката един в друг, задръжте от 3 до 5 вдишвания. Върнете ръцете на пода с дланите нагоре. Леко и бавно върнете краката на пода, сгънете коленете и сложете стъпалата върху пода.

Така спомагате за кръвообращението на бедрата и мозъка и мигновено се енергизирате, осъзнавате физическите способности на тялото при секс.

Савасана

Може да изглежда просто, но е много важна йога позиция, за да постигнем пълно спокойствие. Трябва да легнете по гръб, краката на разстояние 2-3 крачки. Дланите сочат нагоре, със затворени очи. Позволете на съзнанието ви да се успокои от главата до петите. Докато правите това, релаксирайте всяка част на тялото си като се концентрирате върху нея. Може да го правите по всяко време на деня около 5-6 минути на сесия.

Много хора твърдят, че точно тази поза е трудна за правене, защото не изисква физическо натоварване, а изисква повече психологическа сила да се фокусирате върху настоящето, други мисли не бива да ви безпокоят.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *