Упражнения за по-стегната фигура с фитнес топка

Препоръчваме ви:

Ето няколко лесни упражнения с фитнес топка, отнемат малко време, може да се правят у дома и поддържат тялото във форма. Може да допълните към упражнения с топка, ако вече сте започнали да стягате тялото за лятото или да започнете с тях

Балансиране

Това упражнение е за талия, корем и дупе.

Легнете върху топката, като тя да е в центъра на тялото ви, с  крака на пода, в двете си ръце вземете гирички. Протегнете ръце, докато не се изравнят с раменете ви.Опитайте се да балансирате с коремните си мускули вдигнете левия крак на нивото на бедрото, а дясната ръка към тавана, ако не можете едновременно го направете последователно.

Сменете другата страна и направете 10 повторения.

Ритане назад

Легнете с лице към пода на топката, така че коремът ви да е в центъра й, дръжте гирите във всяка ръка, а краката да са разтворени. Пръстите им на пода. Започнете да движите ръцете паралелно на торса, като лактите са леко огънати, а дланите сочат към пода. Наклонете ръцете надолу, докато не докоснат пода наравно с бедрата. Дръжте прави главата и врата, после приберете ръцете зад гърба. Направете 8 повторения.

Стъпи и продължи

Оставете гирите на пода на две-три крачки разстояние. Застанете между тях и дръжте топката с двете си ръце. Прескочете едната гиричка на дясно с десния крак, после се върнете в центъра 2 пъти, после тупнете топката 4 пъти. Повторете на лявата страна. Направете 10 повторения общо за двете страни.

Подскачане на топка

Седнете на топката с крака сгънати в коленете. Сгънете лактите на нивото на рамото, нека юмруците ви да докосват гърците. Тупнете топката и разкрачете краката, после дигнете стъпалата от пода и седнете на топката, като разперите ръце на две страни. Щом я тупнете с тяло пак, върнете ръцете в начално положение. Напарвате 4 повторение. Когато повтаряте тупвайте два пъти на всеки скок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *