Страхотни ръце за 10 минути

Препоръчваме ви:

За тези упражнения ще ви трябва медицинска топка, ако съчетаете с фитнес топка, ще тонизирате и включите много повече мускулни групи и ще обогатите тренировката си.

Изтласкване

За упражнението ви трябва фитнес топка и медицинска топка.  Опитайте тази комбинация, защото целеви групи на това упражнение включва  раменете, горната част на гърба, трицепсите, коремните мускули и дупето.

Дръжте медицинската топка с две ръце докато сте легнали върху фитнес топката на раменете си. Торсът е паралелен на пода. Дръжте коремните мускули стегнати и изтласкайте топката нагоре, после върнете в изходно положение.

Преса на гърдите.

Застанете с дръжте топката с две ръце пред гърдите. Обърнете десния крак и се извийте торса на дясно, после се върнете в центъра. Гърбът изправен, вратът не е напрегнат, коремът трябва да е стегнат.  След това повторете с левия крак. Повторете 10 пъти за всяка страна.

Коремна преса с топка

Легнете с стъпала на подa, колене сгънати. Вземете медицинската топка с две ръце и я сложете на височината на гърдите, изправете тялото в коремна преса, после върнете обратно. Щом напреднете може да използвате топката като извивате настрани с топката, за да натоварите повече талията, повдигнете краката като се крепите само nа долната част на гърба.

Клек с медицинска топка

Целта на това упражнение са ръцете, гърдите, коремните мускули, дупето и краката.

Застанете с ръце разтворени на ширината на раменете с две ръце пред гърдите си, в които държите медицинската топка. Лактите гледат надолу.

Направете клек като внимавате стъпалата ви да са на пода и върнете в изходно положение.

Летяща топка

Пак ви трябват двете топки като при първото упраженение. Целта са раменете, ръцете, гърдите, коремните мускули, талията и дупето.

Отново сте легнали върху фитнес топката, медицинската топка я държите пред гърдите си две ръце. Разберете ръце и без да губите равновесие с една ръка. Изпънете ръцете, после с една ръка изпънете и накрая хванете в средата, направете това и с  другата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *