Силни ръце, стилни рамене

Препоръчваме ви:

Красиво и добре оформено горна част на тялото е много желана, особено през лятото, когато е времето за различни потничета и изрязани блузки. Но това не е най-главната причина да тренирате за тези части на тялото, когато се упражнявате за гръб, ръце рамене помага за плътността на костите. Без стабилна горна част на тялото, тежестта разчита единствено на гърба, което го натоварва.

Докато  мъжете са предразположени да имат сила в горната част на тялото и да я извайват, това не значи, че жените не могат да постигат добри резултати. Не си намирайте оправдания, а започнете не от днес или утре, а от сега.

Имате нужда само от 2 гирички килограм или два и постелка за трениране

Здрав гръден кош

С това упражнение ще засили трицепсите и раменете. Застанете изправени, пръстите на краката са леко разтворени на 45 градуса, не ги разтваряйте прекалено много. Огънете леко коленете си и стегнете дупето и коремните мускули. Изправете тялото. С ръце протегнати на нивото на раменете, поемете си дъх и вдигнете ръцете колкото може повече. Не променяйте позицията на тялото си. Задръжте дъха си, докато обърнете главата си наляво и надясно и я върнете в централно положение. После издишайте и върнете ръцете в изходно положение. Повторете 4 до 6 пъти.

Плуване на сухо

Така работите не само за гърба и раменете но също така и за краката и трицепсите. Увеличава способността на раменете и подсилвате централната част на тялото.

Застанете с крака разтворени на ширината на раменете. Наведете се на  90 градуса. Не забравяйте да огънете коленете. С тежестите на нивото на ушите вдишайте дълбоко и сложете лявата ръка с дланите надолу, а дясната зад вас. Разменете ръцете, повторете от 4 до 8 пъти.

Котка

Тренирате за цялата горна част на тялото.

Застанете в позиция за правене на лицеви опори с колене на пода. Вдишайте и вдигнете десния крак назад доколкото е възможно. После издишайте си се върнете в основно положение, след това вдишайте и се опитайте да докоснете коляно с глава. Повторете с другия крак. Направете от 3 до 5 повторения на всяка страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *