5 йога пози за стегнати коремни мускули

Препоръчваме ви:

Йогата успокоява тялото и увеличава гъвкавостта му, но също така може да засили централната част на тялото и да ви даде прекрасни коремни мускули за цяла година. Тези 5 пози целят да подсилват гърба и корема, за да имате не само красиво оформени коремни мускули, но и силна сърцевина.

1. Четирите крайници

Тази поза се задържа само за един дъх, но ако я задържите за повече, тя ще подсили горната част на тялото ви. От поза „планина” се наведете и застанете с длани на пода. Вдишайте и сложете крака на широчината на раменете, така че тялото ви да е в една линия като при лицева опора. Когато издишате, наведете лакти и им позволете  да се отъркат в тялото си, докато торсът минава към пода. Спрете, когато горната част на тялото е паралелна със земята. Задръжте 5 вдишвания.

2. Лодка

Застанете на постелката. Повдигнете коленете към торса и балансирайте на долната част на таза. Най-важно е да държите гърба изправен, колкото е възможно. Ако можете повдигне изправете коленете. Задръжте за цяло вдишване.

3. Странична стена

Така балансирате с ръка всяка стана на таза. Застанете с крака един до друг, пръстите на краката се доковат, повдигнете дясната ръка над лявата, така че центъра да е на постелката. Завъртете се на ляво и балансирайте с левия крак. Вдигнете на нивото на ушите, гледайте към тавана. Останете за 5 вдишвания и после направете и на другата страна.

4. Врана

Започнете за клек, сложете длани на пода. Разперете пръстите, колкото е възможно и натиснете пръстите, за да освободите от всяко напрежение на китките. Стегнете краката си и вдигнете коленете на нивото на трицепсите. Теглото ви е върху ръцете, вдигнете единия крак след това другия, останете само на ръце. Облегнете леко коленете и издърпайте пъпа към гръбнака за чувство на лекота. Задръжте за 5 вдишвания.

5. На глава

Започнете с ръце и колене на постелката. Огънете лактите към пода и вплете пръстите си едни в други, сложете тила си дланите вертикално на пода. След като я усетите стабилна, лекичко подигнете краката колкото е възможно повече. Мръднете бедра към раменете, а лактите са на пода. Изправете нагоре десния, а после и левия крак. След това леко наведете краката, докато не застанете във вертикално положение спрямо постелката за трениране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *