Нежни йога пози

Сутрешната йога е много полезна и може да ви даде нужната енергия особено през топлия летен сезон. Тези лесни йога пози можете да направите за 30 минути вкъщи преди да започнете забързания си ден.

1. Лък

Легнете с лице към пода, ръцете са от двете ви страни, дланите сочат на горе, краката са долепени един до друг. Вдигнете глава, брадичката все още докосва пода, протегнете се и хванете с длани глезените си, като гърдите, коленете и бедрата са все ще на пода. Вдигнете хванатите глезени колкото се може по нагоре. Не натоварвайте гръбнака. Задръжте за 10 вдишвания.

2. Светкавица

Започнете като сте на колене и ръце след това седнете на пети  погледнете напред. Дръжте гърба изправен и сложете длани на бедрата. Вдишайте и после бавно издишайте. Запазете позицията за 10 вдишвания и после издишайте напълно.

3. Гръбначен туист

Седнете на пода  с прибрани крака и ръце отпуснати до вас. Сложете длани до дупето. Огънете левият коляно и сложете пръстите му зад дясното коляно. Извийте се от центъра на тялото си, колкото се може повече, докато десният лакът не стигне дясното коляно, главата гледа на дясно. Поемете си въздух и бавно издишайте. Задръжте за 10 вдишвания.

4. Повдигане на крака

Легнете по гръб и вдигнете крака, така че да се окажат на 90 градуса от пода. Задръжте позицията за 10 вдишвания, после огънете коленете и се върнете в изходна позиция. Повторете два или четири пъти.

5. Кучето гледа надолу

Легнете с лице към пода, ръцете и дланите са на пода от страни на гърдите. Огънете ходила и се повдигнете на ръце. Издишайте и натиснете ходилата и краката си към пода, като избутвате таза нагоре. Дръжте гръбнака изправен. Нека гърдите и бедрата са заедно. Задръжте лактите и коленете изправени, но стъпили на пода. Вдишайте и издишайте. Задръжте от 5 до 10 дъха, после се върнете на колене и ръце. Повторете два или четири пъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *