13 мита за отслабването и диетите – част втора

Препоръчваме ви:

Всеки от тези митове ни кара, или ни е карал да взимаме грешен избор не само за теглото, но и за здравето си. Така че имайте ги предвид и винаги щом решите да поемете по пътя на по-слабото тяло се замислете дали този път е най-правилният за вас и здравето ви.

8. Храните от бързо хранене са винаги вредни и нямат място в диетите.

Всъщност истината е, че те могат да се сложат в диетата ви ако знаете как. Просто изберете нискомаслено мляко вместо газираната напитка или изберете салатите вместо месото на грил, или малък бургер вместо среден или голям. Внимавайте със сиренето, бекона, майонезата и салатните дресинги, когато се храните с такива храни.

9.Когато пропускаме ядене, слабеем по-бързо.

Проучвания показват, че когато пропускате закуската качвате повече килограми отколкото хората, които не го правят. Здравословно е не само да закусите, но и да хапнете 4 или 5 пъти на ден, с което ускорявате метаболизма си.

10. Хапването след 8 часа вечерта води до напълняване.

Фактът е, че няма значение през кое време на деня се храните, а какво и колко ядете, колко физически активни сте през деня. Без значение дали ядете, вашето тяло съхранява калории в излишък като мазнини.

Ако искате да хапнете преди лягане, помислете колко калории сте приели през деня и не хапвайте пред телевизора вечер, така може да преядете, без да се усетите.

11. Вдигането на тежести не е добро за сваляне на килограми.

Всъщност вдигането на тежести както лицевите опори и клековете както всяка друга физическа активност помагат за загубата на тегло. Aко имате повече мускули горите повече калории, дори докато седите. Да правите това няколко пъти на седмица няма да ви направи мускулести, а ще увеличи силата ви. Не бива да забравяме за генетичния фактор, който отговаря за трупането на мускулна маса.

12. Ядките ви карат да пълнеете.

В малки количества ядките са здравословни за загубата на тегло. Те имат калории и мазнини, но в повечето случаи тези мазнини са полезните за човешкото тяло, а не нездравословните, които запушват артериите ви. Малка купичка с ядки не би ви навредила, а напротив. Но е важно да не прекалявате.

13. Млечните продукти подпомагат да напълнеете.

Всъщност йогуртът и нискомаслените млека и сирена са хранителни както и пълномаслените, но им липсват мазнините. Вие имате нужда от тези хранителни вещества, така че не се отказвайте от тези продукти, така си набавяте калций, който гради костите и витамин D, който спомага на тялото да използва калция. Ако имате непоносимост от лактоза изберете продукти без нея и други храни, с които да си набавите калций и витамин D.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *