Да се върнем във форма

Препоръчваме ви:

Младите майки, които са родили рожбите си започват един нов и много различен живот, но заедно с живота на малкото бебче, те трябва да помислят как да се върнат отново във форма, за да са готови за предизвикателството на утрешния ден.

Хубаво е да започнете колкото е възможно по-рано, толкова повече ще се възстановят физически и емоционално и намаляват риска на постродилната депресия. Но все пак не забравяйте да се консултирате с доктора, защото при всяка жена е различно и за да знаете кога е най-подходящо точно за вашето тяло.

Тъй като вашите коремни мускули и таз са били подложени на голямо напрежение по време на бременността и раждането, следващите дни са важни, за да започнете да възстановявате тези части. Първо започнете с упражнения по дишане от корема и диафрагмата, така ще се възстановите и по-бързо.

Дори да сте минали цезарово сечение, то можете да въртите врата и главата, това е лесно упражнение, което облекчава болките в уголемените гърди, кърменето и носенето на бебето.

Разходките са прекрасен начин да се върнете във форма, най-вече защото ходенето е щадящо, а и може да го правите, докато разхождате количката с детето около блока или в парка.

Друг хубаво упражнение е да легнете с колене повдигнати и стъпала на пода, повдигнете таза и после върнете в изходна позиция, но ако усетите болка или внезапно кървене, веднага спрете.

След 4 месеца, детето е попораснало малко и вие може да започнете да правите повече физически упражнения. Може да започнете аеробика, йога, но все пак не е хубаво да се претоварвате, защото е прекалено рано за по-силови тренировки. Слушайте тялото си и се водете по това, на което то е готово.

След като е готово тялото може да минете към бързо ходене или лек джогинг, а и не забравяйте, че проходилките ви карат да следвате първите стъпки на детето, а заедно с това и да започнете своите бързи стъпки към предишната си форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *