10 храни, идеални за качване на килограми – част 2

Препоръчваме ви:

5. Авокадо

Авокадото  е много полезно за дейността на сърцето. Също обаче е и много калорично. Така например половин авокадо съдържа около 140 калории. Богато е и на фолиева киселина, Витамин Е, калий.  Авокадото е много полезно и заради голямото си съдържание на витамини от групата В.  Можете да консумирате на кубчета в салатата, като гарнутура на месо или дори върху вкусен сандвич. Смачкайте половин авокадо на пюре и го намажете на филийка с малко сол и пипер. Вкусотия!

6. Пълнозърнест хляб

Диетолозите твърдят, че приемът на полезна храна е страхотен начин да натрупате килограми. Ако сте любители на хлебните изделия, оглеждайте се за такива, които са пълнозърнести. И ако белият хляб е този, с който всички ние сме отраснали, това съвсем не го прави толкова полезен.  Чрез премахването на зърната и пречистването им, колкото по-бял е хляба, толкова по-лишен е той от полезните си качества. Вместо това изберете черния хляб, богат на фибри и минерали, които напълно липсват в белия. Ще Ви засити за по-дълго и ще Ви достави повече енергия.

7. Растителни масла

Нищо не може да се сравни с вкусът на олиото в салатите и при готвене. Независимо какъв вид е, без него почти не можем. Дали ще предпочетете зехтин, слънчогледово олио, кокосово или фъстъчено масло, те всички са източници на здравословни и щадящи сърцето калории. Освен това повечето масла са абсолютно безобидни, когато с тях се готви на много висока температура, за разлика от маргарина  и бутера, които ще изгорят.  Повечето имат и доста концентрирани вкусове, така че и по-малко количество от тях ще Ви е достатъчно.

8. Ядки

Идеална закуска следобеда, която носи калории. Те са богати на мазнини и хранителни полезни вещества, както и на фибри. Приемът дори само на шепа, пълна с ядки може да Ви засити за часове наред. Въпреки че, не всеки вид съдържа еднакви количество фибри. Бадемите са чудесен избор, а ядките от макадамия са с много високо съдържание на мазнини. Смесените ядки са най-доброто решение, защото можете да извлечете хранителната полза на всички разновидности наведнъж под формата на една малка и лека закуска. Добавете ги към салатата, в азиатските ястия, в зърнените закуски или овесени каши.

9. Сирене

Сиренето е една от любимите храни на САЩ. И за щастие можете да добавите сирене почти към всяка една храна. Има всички полезни качества на млякото, но повечето сирена са богати на мазнини, правещи ги идеални за част от Вашия хранителен режим за напълняване. Сиренето има много форми, видове и вкусове, така че няма как да Ви омръзне неговото похапване. Можете да разнообразявате приема си съвсем спокойно. 

Опитайте козе сирене с яйца, печено пиле с пармезан. Сиренето е перфектна закуска, лека и много енергична, заради големите си дози протеин.

10. Картофи

Едно от първите неща, които хората автоматично и на момента отрязват от менюто си, когато опитват да отслабнат, са въглехидратите. Затова, когато опитвате обратното – върнете ги в менюто си. Номерът е, да изберете такива въглехидрати, които имат и добра хранителна стойност, освен всичко друго. Картофите са страхотен избор, защото имат големи количества протеини, фибри и много, много Витамин С. Ако искате да извлечете максималко полезното и витаминозно действие, похапвайте ги с обелката. Веднъж обелени, протеините намалят на половина. Можете за повече вкус да ги смесите с червени или сладки картофи. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *