Най-неправилните 15 съвета относно Вашата диета – част 2

Препоръчваме ви:

5. Приемайте по-малко глутен

Няма реални доказателства, че от глутенът се пълнее. Проблемът е, че приемаме твърде много храни с преработени зърнени култутри, като тези, произведени от бяло брашно например. А премахването на глутена от менюто Ви, без консултацията от лекар може да доведе до нездравословни липси за организма на важни хранителни вещества, като фибри, желязо, Витамин В12, магнезий.

6. Спортувайте на гладен стомах

Дали спортувате на гладен или заситен стомах, не оказва никакво влияние на изгарянето на мазнини по време на тренировката. Но пропускайки закуската преди потенето, може да доведе до загуба на мускулна маса. Навместо това изберете златната среда – сладък плод, като банан, праскова, манго. Или опитайте с 1-2 кубчета натурален шоколад, който ще достави същите количества кофеин на организма, както половин чаша кафе.

7. Похапвайте на всеки 2 часа

Обричайки се на глад по 4-5 часа, та дори и 8 между храненията, не забавя метаболизма Ви. Похапването често притъпява глада но ако искате да опитате този метод, трябва да се придържате изключително към малките порции храна.

8. Да пропуснете закуската

Хората несъзнателно преяждат по този начин на обяд или вечеря, тъй като са пропуснали закуската и изпитват вълчи глад.  Всъщност по-добре здравословна закуска, богата на протеини, показва проучване, в което по-голямата част от успешните диети са преминали с включена закуска в тях.

9. Чести детокси

Вашият организъм, бъбреци, черен дроб са невероятни в тази тяхна функция и можете спокойно да им се доверите. Няма нужда да приемате допълнително хранителни добавки, сокове и илачи.

10.  Дъвчете ментова дъвка, за да претъпите глада

Не искаме да Ви спукаме балончетата, но според проучвания от Бъфало вкусът на мента може действително да намали вкусовите качества на храната. 

към част 3

към част 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *