Кардио упражнения за стегнат корем – част първа

Хубаво и стегнато коремче е мечтата на всяка жена, но постигането на тази мечта не винаги е толкова лесно. Представяме ви няколко кардио упражнения, които се целят в проблемната област и превръщат талията ви в прекрасен инструмент за съблазняване.

1. Вдигане крака на страни

Трябва да подпалите коремните мускули, за да изгорите още повече калории, а това движение ще постигнете и двете започнете като сте застанали на крака на широчината на раменете, започнете да тичате на място, но не като обикновено бягане, а като коленете се изпъват настрани от тялото, хубаво е лактите да докосват коленете при този вид бягане. Започнете колкото се може по-бързо за интервал от 60 секунди.

2. Завъртане на коленете

Това упражнение също е динамично особено за вашата коремна мускулатура. Дръжте сърдечната дейност висока по време на всички упражнения. Започнете в позиция за лицева опора, краката са заедно, ръцете са изпънати в лактите, коремните мускули са стегнати. Огънете коленете и подскочете на крака като първо ги насочвате на ляво, после надясно стремете се коленете да докоснат лакътя от всяка страна. Направете по 20 повторения.

3. Странични удари с коляно

Това движение е вдъхновено от кикбокса и помага да стегнете талията и да държите сърдечната дейност висока. Започнете като от позиция изправени и повдигнете коляното странично като посрещнете удара с две ръце, след това изпънете ръце на горе засилете и направете отново същото движение с другия крак. Правете движенията, колкото дълго можете за интервал от 30 секунди на всяка страна.

4. Клек с един крак

Започнете като позиция за лицева опора, лактите са изправени, краката близо един до друг. Изтегнете единия крак нагоре скочете с крака, на който балансирате напред, докато коленете не срещнат гърдите, след това върнете в изходно положение и сменете краката. Направете 10 бързи повторения.

5. Комбинация с боксиране

Застанете в боксова стойка, краката леко разтворени, тежестта пада в центъра на тялото, коленете леко огънати, ръцете в гард, направете два удара, ляв и десен прав, като не забравяйте да използвате цялото си тяло, а не само ръцете. След това приклекнете като гърбът е изправен, отново се изправете и направете ударите. През цялото време ръцете са в гард. Направете за интервал от 30 секунди във всяка стойка, лява и дясна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *