10 упражнения за стегнато дупе – част втора

Препоръчваме ви:

Масата в кухнята или бюрото в спалнята не са само за семейна вечеря или писане на документи, с тяхна помощ ще стегнете дупето си за лятото без да усетите, само ви трябва постоянство.

6. Широко плие

Застанете на едната страна на масата, едната ръка леко докосва масата, краката са разтворени, пръстите гледат настрани. Клекнете надолу, като ръката на масата леко се плъзга по нея, другата ръка е на кръста. Дръжте бедрата и раменете в една линия, докато се навеждате.

7. Ритник напред

Застанете с крака на широчината на раменете, едната ръка е на кръста, другата е на масата. Вдигнете единия крак и леко ритнете напред, първо се вдига коляното, после се изправя крака, след това сменете краката.

8. Диско похват

Застанете с лице към масата, с пръсти на краката към нея, протегнете се надясно, докато диагонално изнесете дясната ръка над главата, другата ръка докосва масата за равновесие, след това сменете ръцете, макар единия крак да се мести само, след това нека другият крак да ви бъде опора.

9. Разтягане на крака

Застанете с гръб към масата, ръцете са на кръста, вдигнете единия крак и го закачете като кука на масата с пръстите и останете на опората на другия крак. След това сменете краката. Опитайте се да задържите в тази позиция 20 секунди.

10. Разтягане на фигурата четири

Застанете обърнати към масата, единият крак минава напред и сгънат в колято се качва на масата, ръцете са от двете страни на тялото като леко докосват масата за равновесие, бедрото и прасецът на вдигнатия крак са паралелни на другия. Задръжте няколко секунди и след това направете смяна. Някои хора, които не са добре разтегнати може да имат нужда да се разтегнат малко на пода преди да направят това упражнение, за да предотвратят контузия, също така внимавайте масата да не е прекалено висока.   

Част първа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *