Истината за Детокса

Препоръчваме ви:

Всички сме чували за детокса, независимо дали под формата на сокове, стриктна диета или чаен режим. Някои хора са на мнение, че с детокс можете да намалите драстично килограмите си, както и да се пречистите от токсините, докато други смятат, че това е най-лошата процедура, която можем да си причиним на здравето. Но каква е истината?

Идеята да следвате определен хранителен план за ден или седмица, чрез който да се отървете от токсините по здравословен начин, звучи примамливо.  Но това всъщност не е точно така. Токсините са реални и като такива, те не се набавят само от храната. Тялото ни абсорбира вредни вещества и от замърсения въздух, пестицидите в храната ни, дори химикалите от козметичните продукти, които използваме. Но тялото е много по-добро в пречистващите си свойства, от колкото който и да било чай или сок.  Организмът ни е устроен перфектно да филтрира токсините. Реално, не е нужно да правите нищо, за да се детоксикирате, тъй като тялото Ви прави достатъчно. Благодарение на стомашно-чревния тракт, както и черния дроб. Бъбреците и черния дроб отсяват полезните съставки от храната и напитките, които приемаме и изхвърлят вредните, когато ходим до тоалетната.

След всичката тази информация, можем да добавим, че има неща,които можем да направим, за да засилим детоксикиращите сили на организма ни, но те не включват абсолютно всички самопровъзгласили се детоксикиращи планове. Изследвайте по-внимателно всички съставки на козметичните си продукти, яжте повече  органични храни и спазвайте отлична лична хигиена. Относно храната, няма нищо лошо да намалите алкохола или захарта за някоя друга седмица, особено ако сте прекалили с тях. Убедете се, че сте постоянно добре хидратирани (лимонова вода и зелен чай са чудесна алтернатива на скучната и омръзнала вода).

Опитайте да има баланс винаги в начина на хранене, а комбинацията от плодове и зеленчуци да е много пъстра и цветна. Те са много богати на антиоксиданти, витамини и минерали, които са горивото за детоксикация на организма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *