10 упражнения, които горят повече калории от бягането – част втора

Препоръчваме ви:

Макар много хора да обичат бягането и няма как, то се бори със среса, държи ни във форма, само ви трябва малко време чифт маратонки и отворено пространство. Разбра се, то гори много калории, особено ако тичате бързо, но ако тичането не ви е любима дейност, не означава, че трябва да се морите на най-близката пътека във фитнеса до вас. Ето и 10 алтернативи.

6. Каране на колело с твърди гуми в планината на в снега

Ако обичате екстремните спортове и чистия въздух, не се затваряйте в залата, карането на колело в снега или в планината гори цели 1500 калории на час или 25 калории в минута, по-трудно се въртят педалите и неравния терен и това го прави още по-трудуемко за извършване, което от своя страна увеличава изгорените калории.

7. Синди

Кросфитът придобива все по-голяма популярност, а при него средно се горят 12 калории на минута. Ефективно е когато има няколко вида упражнения, например 5 набирания, 10 лицеви опори и 15 клякания, които работят за различна част от тялото и различни мускулни групи и е хубаво да направите колкото се може повторения за 10 минути.

8. Каране на ски

Ако обичате зимата заради белия снежец, който трупа по пистите, то знайте, че сте на прав път. В сравнение с другите тренировки, скиорите имат по-добра сърдечна дейност благодарение на екипировката, която ги кара да напрягат долната чат на тялото и да дърпат с горната. При ските се горят повече от 12 калории на минута.

9. Табата подскоци

Тези дрилове с времетраене 4 минути са показали добри резултати. Едно проучване на метода участници, които правят 8 рунда от клякането с подскок, като 20 секунди се напрягат и 10 секунди почиват. Те са горили 13.4 калории на минута и са увеличавали почти двойно метаболизма си за следващите 30 минути.

10. Тренировка с въжета

Едно прочуване на колежа в Ню Джърси показва, че тренировката с тежки въжета в сравнение с други упражнения изисква повече кислород и гори 10,3 калории на минута. Така че ако във вашата фитнес зала може да тренирате, не пренебрегвайте въжетата, за да не „завържете” развитието си.

 

 Част първа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *