Навици, които ни правят дебели – част втора

Препоръчваме ви:

Свалянето на тегло е номер едно сред личните ни цели. И рядко има хора, които са доволни от теглото си и не искат поне най-малката промяна. Понякога опитваме всичко, но грешката се крие във факта, че робуваме на грешни навици, които сме добили. Точно те ни държат далеч от мечтаната фигура.

5. Не обръщате внимание на новините за хранене

Знаем, че понякога тези новини ни идват неканени, докато си сърфираме из нета и често ги пращаме в папката със спам, но да им хвърляме по едно око, не само няма да ни навреди, но може и да ни помогне да запазим здравословно тегло. Когато едно канадско проучване е пратило на 1000 човека диети и упражнения и след това са заключили, че участниците са започнали да се хранят повече здравословно и да тренират повече. Добили тези навици, те рядко ги изоставят.

6. Ядете прекалено бързо

Вашето тяло е програмирано да изминат 20 минути за стомаха, за които да уведоми мозъка, че сте се нахранили. Едно проучване на американската асоциация на диетите е открила, че хората, които ядат по-бавно, приемат с 66 калории по-малко, от тези, които се хранят прекалено бързо. Опитайте се да слагате вилицата си върху чинията си през няколко хапки и се опитайте да дъвчете по-бавно, за да дадете на мозъка си време да бъде информиран, че сте сити.

7. Поръчвате последни

Дори този незначителен навик, когато сте с приятели на заведение може да повлияе на фигурата ви. Винаги поемайте отговорност за своята поръчка. Едно проучване на университета в Илинойс е доказало, че така човек се води от вече поръчаните неща и не следва собствения си избор, това може да увеличи процеса на напълняване с цели 57%.

8. Не пиете достатъчно вода

Според едно проучване на университета в Юта, участниците, които са на диета и пият повече вода като две чаши преди хранене губят 30% повече телесна маса от останалите участници. Може да добавите лед, за да увеличите ефекта, тъй като немско проучване е доказало, че студената вода кара метаболизма да работи по-бързо и да топи 50 калории повече.

Част първа

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *