18 закуски, които топят мазнини – част 2

Препоръчваме ви:

9. Сандвич с пилешко

Няма видима причина да не консумирате за закуска по малко „истинска храна”. Често най-здравословната и балансирана закуска е тази, която започва с половин сандвич или с остатъци от вечерята ви.

Сандвич с пилешко, разделен на две хранения, съдържа по 200 калории, 3 грама фибри и повече от 20 грама протеини за порция.

10. Карфиол със сос от бял боб

Направете комбинация от бял боб и печен чесън под формата на сос в началото на седмицата, който да намажете на крекери и яжте с зеленчуци, когато усетите глад. Съчетайте с 2 чаши суров нарязан карфиол, за да получите 11 грама протеини, 8 грама фибри и 199 калории.

11. Тост с орех и круши

Само 200 калории, 11 грама протеини, 3.5 грама фибри. Закуска, която помага на тялото ви да се пребори с излишните мазнини, но и повишава енергийните нива. Орехите са богати на серотонин.

12. Салата от леща с домати и кресон

Салатите съдържат около 200 калории, а този вид съдържа още 11 грама протеини и 8 грама фибри, благодарение на лещата (която се счита за суперхрана) и разнообразието от зеленчуци.

13. Протеиново блокче

Когато си избирате енергизиращо блокче за закуска, правилата са ясни: да бъде с до 200 калории, 10 грама протеини и поне 5 грама фибри.

14. Вегетарианска тостата

Няма да сбъркате, ако се доверите на комбинацията черен боб и зеленчуци. Тостатата се приготвя бързо и е лека и подходяща за закуска между две хранения. Съдържа само 200 калории, 13 грама протеини и 10.5 грама фибри.

15. Дресинг от печен чесън и соеви ядки

Соевите ядки са чудесна закуска сами по себе си, но чудесно вървят и под формата на дресинг, добавен към сурови зеленчуци или пълнозърнеста питка. Хранителното съдържание е 162 калории, 9 грама протеини и 6 грама фибри.

16. Аспержи и твърдо сварени яйца

Аспержите са богати на фибри, а яйцата – на протеини. В допълнение, аспержите са считани за афродизиак, благодарение на съдържанието си на фолиева киселина и витамини В6 и Е. комбинацията съдържа 126 калории, 11 грама протеини и 5 грама фибри.

17. Студен зелен чай с мента

Макар да не е точно закуска, ако не желаете да отделяте време за приготвяне на закуски, комбинацията може да бъде полезен заместите. Зеленият чай спомага за загуба на тегло, както и за да бъдете хидратирани през целия ден.

18. Смути със зелен чай

Друг начин да консумирате зелен чай е като смути. Съчетайте тази подсладена и пикантна напитка с няколко парчета пуешко, за да създадете чудесна слетобедна закуска. Една порция съдържа 3 грама фибри и само 82 калории. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *