17 начина да настроите хладилника си на вълна ДИЕТА – част 1

Препоръчваме ви:

Определено похапването на сладки лакомства в 2 вечерта е доста калорично и нежелателно, ако опитвате да отслабвате, но замисляли ли сте се колко важна е ролята на подредбата на Вашия „леден шкаф”, както и на съставките в него. Помагаме Ви с няколко съвета:

1. Наредете здравословните закуски заедно

Дръжте здравословните храни заедно (бадемово масло, ябълки, целина, йогурт). Това са неща, които можете да използвате за закуска с едно посягане, без да се оглеждате в страни и разпилявайки погледа си.

2. Освежете и хидратирайте билките си

Поставете билките, като магданоз, копър или кориандър със стеблата надолу, потопени във съд с вода и покрийте  с найлонова торбичка. Водата ще ги запази свежи за по-дълго (но я сменяйте на няколко дни). Така, като виждате билките пред очите си, ще Ви се прииска да готвите с тях – добавят разкошен вкус и почти не съдържат калории.

3. Придържайте се към минитата

Ако обичате авокадото, например, но не искате да прекалявате с него, можете да съхранявате малко от него в малка кутийка, на средния рафт. Така може да процедирате и със сирената и шоколадите, в количество, колкото за една порция.

4. Преместете любимите калорични храни в дъното на хладилника.

Поставете не толкова здравословните храни в непрозрачни кутии по назад по рафтовете. Така здравословните ще ловят очите Ви по-лесно и безотказно.

5. Варива

Когато поставите опаковка с вариво – ориз, ечемик или киноа например в хладилника, поставете и малка мерителна чашка вътре. Без нея лесно може да се отпуснете и да си сипете повече от нужното. Когато решите да консумирате, сипете точно колкото е чашката, но не повече.

6. Заредете се с печени зеленчуци

Разполагате ли с консервирани зеленчуци, като печени червени пиперки, артишок или краставички, това е идеалнния вариант за забързаната седмица. Те са идеална добавка за салати, супи и бързи ястия и не отнемат време за приготвяне.

7. Пикантни сосове

Всички вегетариански сосове са разкошни на вкус и хранителни вещества, но съдържат много малко калории. Ето защо те са идеални не само за такос, но и за бургери, картофки и всичко друго, което се сетите.

8.  Мултифункционална подправка

Дижонската горчица е ниско калорична и добавя разкошен вкус. Използвайте я за салатени сосове, маринати, както и за различни рецепти.

9. Напитки

Добавете към соковете газирана вода, за да убиете част от калориите, а и за да е по-интересна напитката Ви. Смесете сока с 1/3 газирана вода  и се насладете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *