25 начина да редуцирате по 500 калории на ден – част 2

Препоръчваме ви:

Прочете и първа част

9. Коктейли

Сиропи, кисели миксове, подсладени плодови сокове, сметанени добавки – всичко това превръща напитките в десерти. Освен това, понякога комбинациите могат да достигнат до 800 калории. Поръчвайте си напитки, смесени със сода, тоник, червена боровинка или изцеден сок от цитрус. Така ще спестите излишните калории.

 

10. Яжте по-малко макаронени изделия и паста

Една купа паста е само 220 калории. Но стандартните порции за вечеря в ресторант могат да бъдат до 480% по-големи от една купа, според изследвания. Това е около 1056 калории. Дори ако изядете 2 пълни купи с нудъли, все още ще си спестите 616 калории.

11. Ограничете гостите си за вечеря

Храненето със седем или повече хора, може да ви наката да изядете до 96% повече храна. Ето защо е необходимо да намалите броя на хората, които каните. Така ще спестите до 500 калории.

12. Не изяждайте всичко от чинията си

Оставете 25% от храната си в чинията от всяко ядене. Оставете остатъците от вечерята за вкусен обяд на следващия ден. Ако нормално приемате 2000 калории на ден, по този начин, можете да ги намалите с до 500.

13. Намалете количеството

Провете менюто за по-малки порции от любимите ви десерти, така че да редуцирате калориите си и все пак да завършите храненето си с нещо сладко.


14. Намалете количеството на смутито

Голямо смути може да съдържа до 800 калории. Това наистина може да увеличи много приеманите калории за седмицата. Вариант, за да избегнете това е, да започнете с овесена каша с кафява захар и резени банани и чаша черно кафе. Така спестявате 518 калории.

15. Пазете се от капана на храните

Хората смъкват гарда, когато менюто им е пълно със здравословни храни, а от там и подценяват количеството на приетите калории. Често се случва и да си поръчвате напитки и десерти с до над 131% повече калории от необходимите на организма.

16. Внимавайте с олиото

Опитайте се да намалите количеството на олиото, с което готвите. Трябва да знаете, че в една супена лъжица олио се съдържат 124 калории. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *