50 най-добри храни за отслабване на всички времена – част 2

Препоръчваме ви:

11. Моркови – тъй като морковите са с високо съдържание на вида и количеството фибри, увеличават чувството за заситеност. За разлика от останалите зеленчуци, здравословните качества на морковите се проявяват в обработено състояние. Проучване на Университета в Арканзас сочи, че печените моркови съдържат три пъти повече антиоксиданти, отколкото суровите. Освен това бета каротинът помага за поддържане на имунна система и добро зрение.

12. Карфиол – карфиолът е изключително ниско калоричен зеленчук – само 25 калории в порция. Той е богат на фибри и полезни хранителни вещества като калий, витамини С, К и В6. Подобно на броколите, суровият карфиол може да доведе до подуване на корема, но сварен на пара улеснява храносмилането.

13. Семена от чиа – дребните зрънца от чиа са страхотен източник на основни хранителни вещества, като Омега-3 мастни киселини, калций, магнезий. Освен това съдържат около 4 грама фибри в една супена лъжица, добавени към любимите ви храни, ще ви помогнат да предотвратите глада.

14. Люти чушки – ефектът, който указват лютите чушки върху метаболизма е действителен. Те съдържат химическо съединение, наречено капсаицин, който увеличава способността на организма да изгаря мазнините. Освен това са добър източник на витамин С.

15. Кокосово масло – кокосовото масло е универсално, може да се използва като заместител на маслото и зехтина във всякакви печени изделия, дресинг на салати и дори като алтернатива на млякото в лате. Кокосовото масло е източник на здравословни мазнини, зарежда ви бързо и е добър помощник да намалите приема на излишни калории. Освен това има средноверижни триглицериди, които са по-лесно смилаеми и бързо се превръщат в енергия.

16. Кафе – кофеинът в кафето може да ускори метаболизма и да помогне на тялото ви да изгаря повече калории. Проучване доказва, че скоростта на метаболизма при хора, които пият кофеиново кафе е 16% по-висока от тази на хората, които пият само безкофеиново кафе. Просто бъдете внимателни с количеството на сметана и захар, която добавяте към чашата кафе. Ако ексфолирате кожата си с утайката от кафе, може да доведе до минимум появата на целулит. Тъй като кафето е диуретик, то привлича течностите далеч от мастните клетки, които се свиват по размер.

17. Тъмнозелено зеле – една порция от зеленчука съдържа само 46 калории, а също така осигурява калций, дневните препоръчителни дози от Витамини А и К. Тъмнозеленото зеле е чудесен източник на фибри, около 7.6 грама за порция, което ви кара да се чувствате заситени за по-дълго време.

18. Черен шоколад – според мнения на учени, никоя храна на планетата не съдържа уникалните природни вещества, които се срещат в черния шоколад. Горчивото лакомство е добър източник на мононенаситени мастни киселини, които помагат за ускоряване на метаболизма. Черният шоколад може да помогне за ограничаване на апетита към сладко и солено, както и към мазни храни.

19. Яйца – може би няма да повярвате, че яйцата могат да помогнат в борбата с излишните килограми, но трябва да знаете, че съдържат протеин, който ограничава апетита. Проучване сочи, че жени с наднормено тегло, които ядат яйца за закуска, са в състояние да губят два пъти повече тегло, отколкото тези, които включват в закуската си гевречета. Белтъците са добър източник на разклонени аминокиселини, които спомагат за поддържане на нормалната функция на вашия метаболизъм.

20. Смокини – жадни сте за нещо сладко? Вместо да посягате към пакетчето с бисквити или торта, изберете пресните смокини. Благодарение на тяхната гъста консистенция и високото количество фибри, те могат да забавят освобождаването на захар в кръвта. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *