Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
JamiesonKendy PharmaPierre FabreAbocaOilatumDr. FörsterUnimed PharmaBarleans OrganicЦветелина ОодНия-Милва ЕоодSvrBeauty FormulasКокона Козметикс
хранителни съставки
15 впечатляващи ползи от магнезия – част 2
Магнезиевите ползи за здравето включват облекчаване на запек, укрепване на костите, лечение на мигрена и главоболие, подпомагане на диабета, подобряване на здравето на сърцето, облекчаване на предменструалния синдром и облекчаване на тревожността. Другите предимства включват лечение на психиатрична дисфункция, предотвратяване на астма, повишаване на енергийните нива, регулиране на функциите на пикочния мехур, стимулиране на абсорбцията на минерали, предотвратяване на емлектични атаки и борба с възпалението.

15 впечатляващи ползи от магнезия – част 1
Магнезият е ключов минерал, изискван от нашето тяло за поддържане на цялостното му здраве. Той е един от основните минерали, които подпомагат абсорбцията на калция от човешкото тяло и играят важна роля в създаването и укрепването на костите и зъбите. В допълнение към това, той играе роля в повече от 300 ензимни реакции вътре в тялото, включително разграждането на храната, синтеза на мастни протеини и киселини и трансфера на нервни импулси

Витамин В комплекс – здравословни ползи – част 2
Някои здравословни състояния могат да попречат на тялото ви да абсорбира правилно витамин Б.

Витамини В-комплекс - здравословни ползи
Б витамините играят жизненоважна роля за поддържане на добро здраве и благосъстояние

Какво представлява серотонинът и как действа - част 3
Триптофанът е прекурсор, основна съставка, която е необходима на тялото, за да произвежда серотонин. Консумирането на храни, които са високо съдържание на този основен химикал, не означава, че тялото ще ги абсорбира и използва. Но наличието на триптофан, когато е необходимо, ще подобри синтеза на серотонин.

Какво представлява серотонинът и как действа - част 2
Настроение: В мозъка серотонинът влияе на нивото на настроение, тревожност и щастие. Нелегалните лекарства, които променят настроението като екстази и LSD, причиняват значително повишаване на нивата на серотонин.

Какво представлява серотонинът и как действа - част 1
Серотонинът е химично вещество, което има голямо разнообразие от функции в човешкото тяло. Понякога се нарича „щастлив химикал”, защото допринася за благоденствието и щастието.

5-HTP (5-хидрокситриптофан)
5-НТР е химически страничен продукт на белтъчния блок L-триптофан. Освен това може да се извлича и разпространява в търговската мрежа от семената на африканско растение, познато като Грифония Симплицифолия. 5-НТР се използва при нарушения на съня, като безсъние, депресия, тревожност, мигрена, главоболие от напрежение, фибромиалгия, затлъстяване, предменструален синдром, дисфорично разстройство, нарушение на дефицита на внимание, хиперактивност, припадъци, болест на Паркинсон.

15 изненадващи ползи от прием на Бор - част 2
Борните агенти за улавяне на неутрони се използват за лечение на рак и за развитието на силни ензимни инхибитори. Неговите съединения се използват и като мимики на антитяло, които лесно могат да идентифицират биологично важни захариди.

15 изненадващи ползи от прием на Бор
Борът е жизнено важен минерал, който е от полза за нормалния растеж и здравето на организма. Много от опасните състояния, като артрит и остеопороза, се управляват по естествен път, а борът помага и за намаляване на симптомите на менопаузата. Смята се, че подобрява естествената способност на човешкото тяло да абсорбира калций и магнезий.
1 2 3 4 5 [>>]
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!