10 бързи храни, които бременните трябва да обичат и 5, които да избягват – част 1

Препоръчваме ви:

Удобните храни, които имат добър вкус, са луксът на нашия живот, но за съжаление, доста от тях съдържат консерванти и опасни за бременната жена съставки. Все пак има няколко бързи храни, които са здравословни и подходящи за засищане на глада между две редовни хранения.

 

1. Плодове

Яжте ябълки, банани, портокали, круши или каквито и да е други плодове. Единственото, което е необходимо да избирате е, те да са в натурален сос, а не в такъв с добавени подсладители и захар.

2. Стафиди

Една малка кутийка ви осигурява необходимото количество фибри, желязо и калий, както и задоволява необходимостта ви от похапване на нещо сладко.

3. Кисело мляко (Йогурт)

Една 6-унциева кутия от тази класическа храна, може да ви осигури 25% от дневната доза калций, както и протеини и някои необходими витамини и минерали. Ако на опаковката е указано, че съдържа живи бактерии, то ще усетите и ползите от пробиотиците – бактерии, които подпомагат храносмилателната система.

4. Собственоръчно приготвен микс от мюсли

Добавете една чаша от пълнозърнести мюсли към избрани от вас сушени плодове и ядки. Можете да ги държите и на бюрото си в пакетче и да се насладите на приятния вкус на комбинацията винаги, когато огладнеете.

5. Салатен бар

Много ресторанти за бързо хранене и магазини за хранителни стоки имат отделения, където можете да си набавите необходимото ви дневно разнообразие от плодове или зеленчуци. Заредете се с спанак, моркови, краставици, домати, целина, тиквички. Добавете още ядки, нахут и фасул, богати на протеини и фибри.

6. Бейби моркови

Морковите са богати на витамин А и фибри. В комбинация със спанак, карфиол и броколи, правят менюто ви още по-здравословно.

7. Козе (овче) сирене

Ако не сте запознати с този вид сирене, изчакайте докато детето ви прохожда и тогава със сигурност ще стане една от любимите ви закуски. Нискомаслените пръчици сирене голямо количество калций, а само една пръчка ви осигурява същото количество протеини, което се съдържа в цели 8 чаши мляко.

8. Портокалов сок

Само половин чаша портокалов сок, ви осигурява дневното количество витамин Ц, необходимо на вашия организъм. Освен това, в портокаловия сок има високо съдържание на витамин Д и около 15 % от необходимия калций. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *