Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
EquilibraCatalysisSkincodeJamieson3ChenesBorolaСуонсънYardleyEucerinAquasourceRene FurtererBettina-BartyЦветелина Оод
Договор с потребителя

ДОГОВОР С ПОТРЕБИТЕЛЯ

 1. Дефиниции
 2. Общи условия
 3. Условия за ползване на уеб сайта на АПТЕКИ ОПТИМА
 4. Права и задължения при продажба от разстояние
 5. Отговорност
 6. Защита на личните данни
 7. Контролни органи, осъществяващи контрол върху дейността
 8. Политика относно „бисквитките“
 9. Онлайн решаване на спорове

 

1. Дефиниции

Тук посочените термини имат следното значение и съдържание:

1.1.   АПТЕКИ ОПТИМА

"Оптима МКВ" ЕООД, с адрес на управление: България, гр. Русе 7000, ул.Княжевска 41, с разрешение за търговия на дребно No АП - 780 / 30.07.2014 г., с ръководител маг. – фарм. Мирена Иванова Аспарухова, интернет адрес: http://apteka-optima.com, тел: 082/821 814, имейл: apteka@apteka-optima.com

1.2.   ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

Лекарствени продукти без лекарско предписание, хранителни добавки и козметика. Всички продукти се продават в български лева.

1.3.   ПОТРЕБИТЕЛ

Физическо или юридическо лице, регистрирано правилно в резултат, на което е създаден Акаунт.  

1.4.   КУПУВАЧ

Потребител, който закупува Лекарствени продукти в уеб сайта на АПТЕКИ ОПТИМА

1.5.   АКАУНТ

Акаунт на Потребителя с уникално потребителско име, представляващо неговият и-мейл адрес и парола за вход, представляващ сбор от данни. В акаунта се събират данни и информация за дейността на Потребителя в уеб сайта на АПТЕКИ ОПТИМА, организиран от АПТЕКИ ОПТИМА

1.6.   РЕГИСТРАЦИЯ

Процедурата по създаване на нов Потребител

1.7.   ДОГОВОР С ПОТРЕБИТЕЛЯ

Настоящия Договор с Потребителя на сайта на АПТЕКИ ОПТИМА

2. Общи условия

2.1. АПТЕКИ ОПТИМА се стреми да осигури най-пълна и точна информация на уеб сайта. Въпреки това АПТЕКИ ОПТИМА не може да гарантира верността на информацията. АПТЕКИ ОПТИМА не носи отговорност за физически и морални проблеми, в следствие на посещението на уебсайта и информацията, публикувана в него.

2.2. АПТЕКИ ОПТИМА си запазва правото да коригира евентуални грешки, пропуски или неточности в представената информация. Тъй като основната информационна база се черпи от източници, създадени от трети лица, ние не поемаме никаква отговорност за точността, надеждността, коректността или пълнотата на предоставената информация, относно съдържание, услуга или стока, включително относно вещества или субстанции. Така също ние не гарантираме и не се задължаваме да осигурим работа на сайта без прекъсване или без възникване на грешки в т.ч. относно ползването на онлайн услугите. Възможно е продукт, отбелязан за наличен да е изчерпан, да няма внос или да е спрян от производство, за което АПТЕКИ ОПТИМА да не е уведомена. 

2.3. Възможно е в резултат на промяна в цената от страна на доставчика, дадена стока да е с различна от посочената в уеб сайта цена, когато АПТЕКИ ОПТИМА не е уведомена за промяната.

В този случай АПТЕКИ ОПТИМА се задължава да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ преди изпращането на стоката за тази промяна. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да заяви дали да получи стоката с коригираната цена или да откаже поръчката.

2.4. Въпреки това, ние от уеб сайта се опитваме своевременно да следим наличността и актуалните цени на всички продукти, за да може потребителите да купуват продуктите си, когато се нуждаят от тях.

3. Условия за ползване на уеб сайта на АПТЕКИ ОПТИМА

3.1.   Посочените "УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ" представлява правно споразумение, което се сключва между Вас, посетителя на сайта, и АПТЕКИ ОПТИМА.

3.2.    С отварянето, четенето или извличането на полезна информация на този Уебсайт Вие приемате, че сте се запознали, разбрали и приели да спазвате тези условия и приложимите законови уредби.

3.3.   Ако не сте съгласни с условията за ползване, моля да не продължавате с употребата на този Сайт. Разглеждането и/или използването на този Сайт се счита за дадено съгласие по чл. 18 т. 4 от Закона за защита на личните данни.

 

4. Права и задължения при продажба от разстояние

4.1.   Купувачът извършва покупката на Лекарствени продукти чрез бутона "Добави". Използването на този бутон потвърждава закупуването от уеб сайта на АПТЕКИ ОПТИМА на Лекарствените продукти. Служителите на АПТЕКИ ОПТИМА незабавно получават информация за извършеното закупуване на Лекарствени продукти.

4.2.   АПТЕКИ ОПТИМА се задължава да осигури условия за правилното опаковане, транспортиране и доставяне на Лекарствените продукти, така че да бъдат запазени техните качества и ефикасност. При възникване на проблеми по време на транспортиране на дадения артикул, Аптеки Оптима се задължават да се обърнат към дадената куриерска фирма за съдействие на ПОТРЕБИТЕЛЯ! Аптеки Оптима НЕ носи отговорност за проблеми, появили се при транспорт, в следствие на които е нарушена цялостта на пратката, в случай, че са взети нужните мерки за обезопасяването й, преди предаване на куриер. 

АПТЕКИ ОПТИМА НЕ носи отговорност, за грешки или проблеми относно пратката и продуктите в нея, възникнали след приемането й от куриер. Рекламации за неточен, липсващ или повреден артикул се зачитат, само ако нередностите се констатират в присъствието на служителя от дадената куриерска фирма. 

АПТЕКИ ОПТИМА не носят отговорност при забавяне на доставки от страна на куриерската фирма, тъй като техния график е съобразен с вътрешни разпределения и логистична инфраструктура, която не е под контрола на АПТЕКИ ОПТИМА.

4.3.   В срок от 48 часа от постъпване на заявката, АПТЕКИ ОПТИМА се задължава да доставя заявените Лекарствени продукти, в случай че те са налични. Когато даден артикул не се поддържа на склад в АПТЕКИ ОПТИМА, доставката се извършва до няколко дни и веднага след получаването на продукта/продуктите. В такива случаи ПОТРЕБИТЕЛЯ, бива уведомен от АПТЕКИ ОПТИМА за необходимото забавяне и за крайната дата на доставката.

АПТЕКИ ОПТИМА не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато ПОТРЕБИТЕЛЯТ е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

4.4.   Винаги трябва да се съветвате с медицински служител, преди да приемете (нанесете) някои от описаните в сайта продукти или преди да се подведете по някои от изложените в нашия сайт съвети. Информацията е представена единствено като листовка за начина на използване на медикамента, предоставен от производителя. Пълнотата на информацията не е гарантирана от страна на АПТЕКИ ОПТИМА. Препоръчваме да се консултирате с медицинско лице преди използване на продуктите. Съдържанието не препоръчва прилагането на самолечение на здравните проблеми. В случай, че имате каквито и да е здравни въпроси, моля обадете се и се консултирайте с Вашия личен лекар незабавно.

4.5.   При възникване на проблеми при употребата на Лекарствени продукти е необходимо да потърсите помощ от лекуващия ви лекар.

4.6.   В следствие на прочетен съвет, представен в Сайта, не отказвайте и не проточвайте във времето посещението и консултацията с Вашия личен лекар. АПТЕКИ ОПТИМА не дава гаранция за точността, надежността, пълнотата или полезността на предоставената в сайта информация. АПТЕКИ ОПТИМА не гарантира възможността за грешки поради технически или човешки фактори, закъснения, пропуски, не активност на сайта и загуба на цялото количество или частични данни. АПТЕКИ ОПТИМА не осигурява назабавно подновяване на информацията, която се съдържа на сайта, в случай, че същата остарее в следствие на научния прогрес.

4.7.   ПОТРЕБИТЕЛЯТ си запазва правото да върне продукта в срок от 14 дни, ако промени мнението си по каквато и да е причина, при условие, че продукта не е употребяван и е с цялостна опаковка. При получаване на продукта АПТЕКИ ОПТИМА се задължават да върнат сумата, платена за продукта на ПОТРЕБИТЕЛЯ, като разходите по доставката се поемат от ПОТРЕБИТЕЛЯ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да поиска при уточняване на доставката със служител на АПТЕКИ ОПТИМА, услуга преглед на пратката, но при отказ след прегледа, се задължава да поеме разходите по връщането на пратката към АПТЕКИ ОПТИМА.

4.8 Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ откаже да вземе пратката си от куриерската фирма, АПТЕКИ ОПТИМА си запазват правото при следваща поръчка да изискат от него да я заплати предварително по банков път.

4.9 Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ избере метод на плащане Директно плащане с кредитни карти, Epay.bg или Банков превод, при невъзможност на търговеца да предостави на ПОТРЕБИТЕЛЯ поръчаната от него стока, същия може да предложи алтернативна такава. При несъгласие, АПТЕКИ ОПТИМА следва да възстановят стойността на непредоставената стока на ПОТРЕБИТЕЛЯ.


Заплащането на стойността на поръчката и разходите по доставката, става чрез директно плащане с кредитна карта Visa или Master Card. При избиране на този метод на плащане клиентът се препраща в системата на БОРИКА, където директно въвежда данните на кредитната си карта, без да има нужда да я регистрира.

 

5. Отговорност

Авторски права, Лицензи и Ограничения за употреба Авторските права върху цялото количество данни, представен в нашия уебсайт, са притежание на АПТЕКИ ОПТИМА. Никаква част от този материал не може да бъде копирана, възпроизвеждана, разпространявана, препращана под различна форма без предварителното писмено разрешение на АПТЕКИ ОПТИМА. Разрешение за копиране, показване, разпространяване и изтегляне на материали от този Сайт се дават само за лични некомерсиални цели, без да се правят всякакъв вид поправки и промени не отговарящи на изискванията за авторското право. Разрешението се отнема незабавно в случай, че бъдат нарушени описаните по-горе условия за използване. АПТЕКИ ОПТИМА забранява публикуване на копие на текущия сайт на трети сървър. Всяко непозволено използване на материали, публикувани на този Сайт по действащото Българско законодателство, ще наруши Закона за авторското право и запазените търговски марки.

6. Защита на личните данни

В нашата база данни Вие получавате пълна защита на личната ви информация в съответствие със Закона за защита на личните данни. Ние използваме вашите лични данни, за да идентифицираме Вашия достъп до системата или за изследване на предоставени от вас мнения за подобряване качеството на обслужване. Наше задължение е да не предоставяме Вашите данни на трети лица, освен в случаите, когато закона ни задължава. Ние се задължаваме да поддържаме специални мерки за защита от нерегламентиран достъп до вашите данни и евентуално тяхно разпространяване.

 

7. Контролни органи, осъществяващи контрол върху дейността

Контролни органи са:

 1. Комисията за защита на потребителите - по отношение на безопасността на нехранителните стоки и на услугите;
 2. Комисията за защита на потребителите координира дейността на контролните органи във връзка с безопасността на нехранителните стоки и услугите, а Министерството на здравеопазването - във връзка с безопасността на храните и козметичните продукти.
 3. Комисията за защита на потребителите и Министерството на здравеопазването създават и поддържат Интернет страница с информация за опасните стоки и услуги.
 1. Контролните органи оказват съдействие и сътрудничат на Комисията за защита на потребителите и на Министерството на здравеопазването, включително като:

1. Им предоставят информация за опасните стоки и услуги, намерени на пазара;

2. Ги информират за предприетите от тях мерки за предотвратяване на сериозна и непосредствена опасност за здравето на потребителите, с които:

а) допускат реализацията на стоката или услугата при спазване на определени условия;

б) разпореждат на производителите и дистрибуторите обозначаване на стоката с предупреждения за наличието на риск;

в) задължават производителите и дистрибуторите да информират потребителите за наличието на риск;

г) издават предписания за временно спиране доставката на стоката или предоставянето на услугата;

д) забраняват доставката на стоката или предоставянето на услугата;

е) изтеглят стоката от пазара или разпореждат на производителите, дистрибуторите и лицата, предоставящи услуги, да изтеглят стоката от пазара или да преустановят предлагането на услугата;

ж) изземват стоката от потребителите или разпореждат на производителите и дистрибуторите да изземат стоката от потребителите.

 

8. Политика относно „бисквитките“

Сайтът използва „бисквитки“, за да събира данни за потребителя, които да ни помогнат да разберем как посетителите взаимодействат с него. Ако забраните бисквитките във вашия браузър, даденият уеб сайт или определени негови функционалности е възможно да не работят. С натискането на бутона „Продължи“, със затварянето на банера/ съобщението, или с продължаването използването на уеб сайта вие се съгласявате с настоящата политика.

 

9. Онлайн решаване на спорове

Ако имате проблем с нещо, което сте купили онлайн, можете да използвате този уебсайт - https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG, за да се опитате да постигнете извънсъдебно уреждане на спора. Можете да използвате сайта само ако живеете в ЕС и търговецът е установен в ЕС. В някои страни можете също да използвате този сайт ако сте търговец и искате да подадете жалба срещу потребител във връзка с продукт или услуга, които сте продали онлайн.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!