Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Роза ИмпексCatalysisАлинNutergiaSkincodeFilorgaАромаTopicremBeauty FormulasLieracUnimed PharmaКокона КозметиксБиохерба
хомеопатия
Силицеа D12 – Шуслерова сол № 11 – Солта на косата, кожата и ноктите
Сол 11 на Д-р Шуслер – Силицеа е основна част на клетките на съединителната тъкан. По-голямо количество на солта в тъканта означава, че тя е по-млада. Най-голямо количество силициева киселина има в клетките на ембриона, а изчерпването му през на годините води до здравословни проблеми.

Калциум Сулфурикум D6 – Шуслерова сол № 12 – солта при гнойни процеси
Шуслерова сол № 12 – Калциум Сулфурикум, е вещество на съединителната тъкан, което спомага за елиминирането на отпадни вещества и киселини, подтиска възпалението на кожата и подпомага производството на нови клетки, ускорява заздравителните процеси, повлиява благоприятно върху хроничните процеси в организма.

Натриум Сулфурикум D6 – Шуслерова сол №10 – солта на отделителната система и детоксикацията
Натриум сулфурикум успява да извлече водата от клетките, която я прави изключително важна сол за отделителните функции в човешкия организъм. Солта подпомага екскрецията и отстранява токсичните вещества през бъбреците, както и подобрява разнасянето на отоците в тялото.

Натриум Хлоратум D6 – Шуслерова сол №8 – солта на водно-солевия баланс
Натриум хлоратум се свързва с регулиране на водното съдържание в организма и успешно се прилага при проблеми, като сенна хрема, воднист секрет от носа и очите, водниста диария, повръщане. Освен това, солта подпомага функцията на бъбреците и може да се използва при отоци и асцит.

Натриум Фосфорикум D6 – Шуслерова сол №9 – солта на алкално-киселинното равновесие
Натриум Фосфорикум подпомага разграждането на млечната киселина, която се образува в мускулите. Освен това е пряко свързан с обмяната на пикочна киселина. Солта е чудесен избор в случаите, в които е наличие подагра или ставен ревматизъм.

Магнезиум фосфорикум D6 – Шуслерова сол №7 – при нервност и безсъние
Магнезиум фосфорикум оказва влияние върху енергийното производство. Главната му функция е да повлиява вегетативната нервна система – солта е успокоително средство, което премахва подсъзнателното напрежение, помага за намаляване на стреса.

Калиум сулфурикум D6 – Шуслерова сол №6 – детоксикация на организма
Калиум сулфурикум е минерал, който спомага за придвижването на кислорода от кръвта към клетката. Ако изпитвате дефицит, тогава ще почувствате т.нар. кислороден глад и внезапна нужда от свеж въздух. Освен това, приемът на калиум сулфурикум е свързан с облекчаване на симптомите при астма. Шуслерова сол № 6 стимулира процесите на детоксикация на организма и едновременно с това подпомага функцията на черния дроб.

Калиум фосфорикум D6 – Шуслерова сол №5 – за вашата нервна система
Калиум фосфорикум се смята за биохимичното средство на мозъка и нервите, защото стимулира симпатикуса. Солта е важна за синтеза и усвояването на лецитин в организма – вещество, важно за функцията на сърцето, паметта и концентрацията. По тази причина се смята, че има укрепващ ефект върху психиката и се прилага като помощно средство при нервност, депресия и безсъние.

Калиум Хлоратум D6 – Шуслерова сол №4 – солта на жлезите
Калиум хлоратум играе особено важна роля за образуването на лигавични секрети и изключително подходяща сол при наличие на остро възпаление. Освен това Калиум Хлоратум е основен минерал за изграждането на съединителната тъкан.

Ферум фосфорикум D12 – Шуслерова сол №3 – за по-добър имунитет
Шуслерова сол №3 е солта на възпаленията и за повишаване на имунитета. Прилага се в началните стадии на възпаленията, като подпомага дейността на защитните клетки. увеличава вътреклетъчните нива на желязо в микофагите . Може да се използва като профилактично средство срещу грип и остри респираторни и вирусни инфекции, защото стимулира защитните функции на организма.
1 2 [>>]
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!