Калциум Фосфорикум D6 – Шуслерова сол № 2 – За по-здрави кости и зъби

Шуслерова сол № 2 – Калциум Фосфорикум, е солта на костите и зъбите, тъй като фосфора и калция образуват основата на твърдите кости. Калциум Фосфорикум спомага за нормализиране на метаболизма на калций и фосфор, растежа на костите при децата, осигурява минерализация на костите и зъбите, ускорява заздравяването на фрактури и помага в случаи на склонност към кървене. Калциум фосфорикум се използва като поддържащо лечение при фрактури, артрит, артроза, остеохондроза, остеопороза, при забавен или прекалено бърз растеж, заболявания на скелетната система. Освен това се счита за основен минерал при регенерационните процеси в организма, необходима сол при протеинов синтез.

Основните приложения на Калциум Фосфорикум могат да се сведат до следното:

– Опорно-двигателна система – изгражда органичната костна структура (особено важен елемент при деца и юноши), при нарушена минерализация на костната тъкан, помощник при скованост в гърба и крайниците;

Зъби – изгражда зъбите, профилактика срещу образуване на кариеси, затруднено никнене на зъбите при деца;

– Бременни жени – особено подходяща за употреба при бременни жени, тъй като помага за правилното изграждане на тъканите и органите на плода, участва в образуването на зъбните зародиши, стимулира образуването на кърма;

– Нервна система – регулира дишането, сърдечния ритъм и кръвното налягане, има релаксиращ и успокояващ ефект;

– Циркулационна система – повишава съсирването на кръвта, подходящ при анемия, прилага се при лоша циркулация, съпроводена със студени крайници.

Основни депа в организма са костите и зъбите.

Приемът на Калциум Фосфорикум е особено важен за децата, подрастващите, както и за бременните жени. Освен това, заболявания на костния скелет налагат по-дълъг прием на солта и в по-висока дозировка, като минимума е една година.

Ако усещате нужда от консумация на пикантни и пушени храни, както и на кетчуп и горчица, то това е явен признак, че се нуждаете от Калциум Фосфорикум. При дефицит на веществото, в организма ви се наблюдават промени, като: тънки устни, бели петна по ноктите, восъчна бледност на лицето, прозрачни режещи ръбове на зъбите.

Препоръчителните дози на прием са:

Възрастова група

Остри състояния

Хронични състояния

Деца над 12 години и възрастни пациенти

1 таблетка до 6 пъти дневно

1 таблетка между 1 и 3 пъти дневно

Деца между 6 и 11 години

1 таблетка до 4 пъти дневно

1 таблетка 1-2 пъти дневно

Деца между 1 и 5 години

1 таблетка до 3 пъти дневно

1 таблетка на ден

 

Деца под 1 година

1 таблетка до 2 пъти дневно

1 таблетка дневно

 

За деца под 5 години, се препоръчва таблетката да се разтвори в малко количество вода. При хронични състояния при деца под 1 годинка и между 1 и 5 години, е препоръчително 1 таблетка да се разтвори в половин чаша вода и да се дава на детето по една чаена лъжица 1-3 пъти на ден. Все пак не забравяйте, че преди да започнете приложението на солите върху вашето дете, е добре да се консултирате с лекар.

Шуслерова сол 2 може да се използва в комбинация с други соли, в зависимост от проблема, който искате да излекувате.

Дискова херния/междупрешленни връзки – ШС 1 (Калциум Флоуратум D12), ШС 2, ШС 8 (Натриум хлоратум D6), ШС 11 (Силицеа D12).

Остеопороза – ШС 1, ШС 2 и ШС 11.

Желязодефицитна анемия – ШС 2, ШС 3 (Ферум фосфорикум D6) и ШС 5 (Калиум Фосфорикум D6).

Образуване на кърма – ШС 2, ШС 4 (Калиум Хлоратум D6), ШС 7 (Магнезиум Фосфорикум D6) и ШС 8.

Кариес – ШС 1, ШС 2, ШС 7 и ШС 11.

Дефицит на внимание, хиперактивност – ШС 2, ШС 5 и ШС 7.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *