Стимулирайте кожата си с домашни съставки

Препоръчваме ви:

В зависимост от типа на кожата си използвайте разнообразни съставки от кухнята или от козметичната си чанта, за да стимулирате кожата си и да редуцирате нейните несъвършенства. Необходими са ви само малко време и няколко съставки, които могат да бъдат намерени в почти всяка кухня.

Ледена терапия
Ледените кубчета стягат кожата и свиват порите. Ледената терапия може да се употребява за мазна, смесена или нормална кожа, като е добре хората с чувствителна кожа да я избягват. Особено добре действа ледът върху пъпки по кожата. Извадете кубче и разтрийте лицето си с него, докато се стопи. Можете да замразите чешмяна вода, а можете да я замените с минерална или трапезна, а още по-добре с билкова отвара или сок от краставички, от домат, от ягоди.

Бананова терапия
Много експерти са убедени, че банановата терапия може да замени луксозните маски за зряла кожа. Тя действа особено добре срещу бръчки и срещу пигментация по кожата. Намачкайте в чашка 1 зрял банан и го нанесете върху кожата за 20 минутки, след което изплакнете със студена вода. Можете да комбинирате банановата паста с прясно мляко, с кисело мляко и с мед, за да изгладите бръчките по-добре, отколкото със скъпа маска.

Розова терапия

Смлени розови листенца, кисело мляко и мед са страхотна терапия за овлажняване на кожата. Можете да разредите маската с малко натурална розова вода. Медът има антибактериални, овлажняващи и ексфолиращи характеристики. Розовите листенца действат много добре на чувствителна кожа. Можете да нанесете съставките отделно. Първо нанесете с тампонче кисело мляко и мед, след това изплакнете кожата си и сложете маска от хума, роза и масло, разредени с вода. Изплакнете след 20 минутки.

Млечна терапия
Смесете малко кисело мляко с портокалов сок с пулпата и алое. Нанесете върху кожата си за поне 5 минутки и изплакнете с топла вода. Ако имате пъпки, използвайте малко кисело мляко върху филия хляб, за да се отцеди, комбинирайте с малко сода за хляб и нанесете върху кожата си за 16 минутки.

Овесена терапия

Маската от овесени ядки е подходяща за нормална, мазна и суха кожа. Употребявайте комбинация от смлени овесени ядки, мед, намачкана папая, намачкана праскова и няколко ягодки. Смесете добре и нанесете върху кожата на лицето си за 10-ина минутки и изплакнете с топла вода. Ягодите са особено добра идея за мазна кожа, медът действа овлажняващо, а овесените ядки почистват порите. Ако имате много суха кожа, можете да включите в сместа малко масло.

Чаена терапия
Зеленият чай е чудесна съставка за всеки тип кожа, тъй като включва антиоксиданти. Мазната кожа засиява, а чувствителната кожа укрепва структурата си. Употребявайте силен зелен чай в комбинация с малко кафява захар или захаросан мед, като можете да сложите сок от лимон. Кафявата захар действа ексфолиращо върху кожата на лицето. Можете да замразите малко отвара и да употребявате ледени кубчета за ледена терапия. Ако слагате маска на лицето си, изплакнете я с топла вода след 20-ина минутки.

Краставична терапия
Балансирайте, детоксикирайте и почистете кожата си с комбинация от настъргана краставичка, сок от лимон, намачкано авокадо и хума. Разбъркайте добре и нанеете сместа върху кожата си за не повече от 20 минутки. Избършете сместа с влажна кърпа, изплакнете добре с топла вода и подсушете лицето си добре с чиста кърпа. Ако имате мазна кожа можете да включите в сместа малко мед като антибактериална съставка или да замените авокадото с рициново масло, за да изглежда кожата ви стегната и здрава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *