Натурални техники срещу наднормено тегло

Препоръчваме ви:

Познати са много натурални техники за отслабване, много от които имат повече от добър успех срещу наднорменото тегло. От една страна борбата с мазнините по талията и задните части не трябва да представлява ежедневна битка, която е пълна с безвкусни шейкове и храна от строга диета, но от друга страна, за да се получи така желания ефект, трябва да се консумират пълноценни храни.

Консумирайте по 1 бразилски орех на ден
В 1 бразилски орех се съдържа дневната доза селен. Този елемент е мощен антиоксидант, който играе роля в превенцията на ракови заболявания на гърдата и спомага за редуциране на килограмите. Установено е, че консумацията на 1 орех на ден помага за по-бързото стопяване на излишните мазнини.

Пийте вода
Ако се научите да пиете редовно вода, по-лесно ще можете да изхвърлите отровите от тялото си. Наличието на вода в стомаха създава усещане за ситост, което ни кара да консумираме по-малко храна. Ако изпиете 1 чаша вода преди ядене ще установите, че по време на храненето ще консумирате по-малко храна. Ако обикновената вода ви се струва безвкусна, сложете в чашката резен лимон или малко мед.

Хранете се често, с малки порции

Консумацията на малки порции храна, но по-често през деня, като постно месо, пълнозърнести храни и зеленчуци, напълно ще задоволи апетита ви. Яжте бавно, за да не преяждате. Избягвайте рафинирана захар, тъй като тя зарежда с енергия за кратко.

Пийте зелен чай
Според клинични изследвания пиенето на зелен чай спомага за намаляване на теглото, а освен това напитката е полезна за здравето в много насоки.

Избягвайте рафинирата захар
Колкото апетитни да изглеждат сладките с бита сметана и захарни пръчки, те не съдържат нищо ценно за организма, а са празни калории, които затормозяват работата на органите. Консумацията на такъв тип храни води до повишаване на кръвната захар и на нивата на инсулина, като карат тялото да спре изгарянето на мазнини за енергия и да започне да ги съхранява, най-често върху талията и дупето.

Увеличете консумацията на зеленчуци

Специалисти съветват да се консумират поне по 5 зеленчука на ден. Те са богати на фибри, които помагат на организма да изхвърли вредните вещества навън, стимулират имунната система и ускоряват отслабването. Консумирайте зеленчуците сурови, печени или на пара, но не и пържени.

Повишете физическата активност
Ако повишите ежедневната си активност, това веднага ще се отрази положително на вашата фигура. С малки промени ще редуцирате килограмите си и ще намалите количеството мазнини по тялото си. Не става въпрос за изпълняване на упражнения с тежести или за сложни тренировки, достатъчно е да повишите физическата си активност с леки дейности. Качете се по стълбите, вместо с асансьора или направете разходка в обедната почивка или сред работа, вместо да хванете автобус до вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *