Алкализирайте средата в тялото си срещу болести

Препоръчваме ви:

Нормалният баланс в тялото ни е леко алкален, но съвременният начин на живот, стресът и голяма част от храната създават киселинна среда, която е вредна за здравето. Киселинността предизвиква болести, изморява и състарява клетките на тялото ни. За да нормализирате алкално-киселинната хармония в тялото си можете да започнете да се храните по-добре, да пиете достатъчно вода, да се движите. Вижте още няколко полезни идеи за алкализация на средата, за здраве и повече енергия.

– Започнете деня си с голяма чаша вода със стайна температура, в която сте изстискали сока от 1 лимон. Макар цитрусите да са кисели, в тялото те се усвояват като алкалка храна. През деня пийте достатъчно вода, тъй като тя прочиства от отрови, които са кисели и вредят на организма ви.

– Направете си голяма зелена салата от маруля, лимонов сок и зехтин. Зелените храни са пълни с алкализиращи съставки като калций.

– Вместо бисквити или снакс между храненията похапнете малко сурови неосолени бадемови ядки. Те са пълни с алкализиращи минерали като калций и магнезий, които спомагат за баланса на кръвната ви захар.

– Тренирайте редовно и се движете повече, тъй като това спомага за изхвърляне на киселинните отпадъчни съставки от тялото ви.

– Вместо обикновено краве мляко, което действа киселинно на тялото ви, пийте ядково мляко, което алкализира кръвта. Можете да го употребявате за смути с горски плодчета и спирулина.

– Тренирайте да дишате дълбоко. Опитвайте се да излизате на чист въздух, за да вдишвате кислород, който действа алкално на тялото ви.

– Поне веднъж седмично не яжте месо, а ако можете хранете се с вегетарианска храна по-често. Усвояването на месото оставя киселинни „следи“ в тялото ви.

– Избягвайте храни със захар, тъй като тя е една от най-киселинните съставки, които консумираме. Заменете я с мед, стевия, агаве. Избяхвайте газираните напитки, тъй като за неутрализирането на 1 чашка газирана вода трябва да изпиете 10 чашки с вода.

– Кълновете са една от най-алкалните храни, на които да се насладите в салатата или като гарнитура. Освен това те съдържат ензими, които спомагат за обновяване на клетките на тялото ви.

– Яжте повече зеленчукови храни, но не прекалявайте с картофите. Освен това ги яжте сготвени на пара, сварени или печени, а не пържени, като не слагате много сол и масло. Вместо това употребявайте подправки и зехтин.

– Стремете се да хапвате 80 процента алкални и само 20 процента киселинни храни. И двете са необходими за здравето на вашия организъм, тъй като твърде алкалната среда също не е полезна.

– Дъвчете добре всяка хапка храна. Така ще я обработите достатъчно, за да не натоварвате храносмилателната система, а слюнката е алкална, което отчасти балансира киселинността на някои храни.

– Избягвайте полу-готови храни, тъй като те са пълни с изкуствени подсладители, химически съставки, консерванти за храната и оцветяващи съставки, които оформят силно киселинна среда в кръвта.

– Намерете няколко минутки, за да релаксирате, особено преди сън, тъй като това способства за редуциране на киселинността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *