6 наистина добри съвета за предпазване на косата на плажа

Препоръчваме ви:

Плажът е „идеалното“ място, където можете да развалите перфектния вид на косата си, особено ако обичате да си правите слънчеви бани. В резултат на високата температура, на солената вода и на морския въздух тя става груба, суха и чуплива. За да остане косата в перфектен вид, следвайте следните 6 съвета.

1. Не използвайте стилизираща козметика
Един от най-добрите начини да предпазите косата си на плажа е като не използвате гелове, спрейове за коса и други стайлинг продукти, докато сте на почивка. Ако имате мазна коса, прескочете миенето с шампоан за 1 ден или я третирайте с хидратиращ спрей за коса с морски соли. Ако имате суха коса, нанесете двойно повече хидратиращ балсам или стайлинг лосион. За да запазите косата си лъскава и мека, пробвайте масло от кокос или шеа.

2. Сложете балсам преди да срешете косата си
Никога не се опитвайте да сресвате косата си на плажа и след къпане, тъй като тогава тя е най-крехка и чуплива. Първо нанесете балсам върху крайчетата и след това я срешете с широк гребен, като започнете от върховете в посока на скалпа. Ако косата ви е суха от морския въздух и започнете да я сресвате преди да сте я овлажнили, тя ще започне да се къса и да се накъдря.

3. Не сушете косата на горещо

Когато искате да изсушите косата си след къпане, оставете я да изсъхне по естествен начин, на въздух. Ако искате косата ви да остане мека, измийте я, след това сложете балсам и я вържете на кок. След няколко часа косата ще бъде мека, хидратирана и няма да има следа от сухата коса преди измиване. Използването на сешоар трябва да бъде само в краен случай, а плажът не е най-доброто място за сушене заради силната слънчева светлина.

4. Използвайте кокосова масло
Кокосовото масло е един от най-добрите козметични продукти за коса. Много жени си мислят, че то ще направи косата им да изглежда по-мазна, но всъщност то я прави гладка и бляскава. Тайната е в начина, по който маслото се използва. Вземете малко кокосово масло, с големината на стотинка, и го разнесете върху дланите си за няколко секунди, за да се разтопи, след това нанесете маслото върху крайчетата на косата. Ако косата ви е много суха, нанесете масло върху цялата дължина. Така от една страна косата ще е защитена, а от друга ще мирише чудесно на кокос. Трябва обаче да избирате натурално кокосово масло, което не гранясва толкова лесно.

5. Изберете подходящ гребен
Използвайте гребен, който е направен специално за заплетени коси. Той е с широки зъби, с гумени крайчета и е оформен по начин, който предпазва косата от накъсване.

6. Консумирайте достатъчно мазнини

Консумацията на здравословни мазнини защитава косата на плажа. Консумирайте бадеми, авокадо, салати със зехтин, кокосова масло в шейкове, настърган кокосов орех в кисело мляко и други. Косата ви ще бъде мека и лъскава, което е изключително важно на плажа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *