6 причини да поддържате здравословно тегло

Препоръчваме ви:

Повечето хора не са наясно колко здравословни причини може да има отслабването. Повечето от тях гледат на наднорменото тегло само като на козметично неудобство, но всъщност под излишните килограми се крият много други неща. Причина номер 1 за отслабване трябва да бъде подобряване на здравословното състояние. За да се радвате дълги години на здраве, започнете да отслабвате колкото се може по-рано. Така несъмнено ще си спестите много нерви и време, а освен това ще намалите риска от появата на много сериозни заболявания.

1. Превенция на деменция и Алцхаймер
Влизането в нормално телесно тегло намалява риска от появата на заболявания като деменция и Алцхаймер, така че не забравяйте да се упражнявате и да се храните здравословно, за да може мозъкът ви да работи перфектно по-дълго време.

2.
Намаляване на риска от появата на рак
Според Американското онкологично дружество, 30% от смъртните случаи, които се дължат се на ракови заболявания, са свързани с наднормено тегло, неправилно хранене и липса на физическа активност. Доказана е връзката между тези фактори и затова трябва да започнете да спазвате здравословна диета и да тренирате редовно. Колкото по-рано стегнете фигурата си, толкова по-голям е шансът ви да сте здрави по-дълго.

3. Възстановявате се по-бързо от болести
Учените са установили, че излишните телесни мазнини понижават имунната система. Редуцирането на теглото дори с няколко килограма може да стимулира имунната ви система, така че при следващо боледуване да се възстановите по-бързо.

4. По-здраво сърце
Като правите упражнения за намаляване на теглото, вие спомагате за поддържане на здравето на сърцето си и за нормализиране на неговата работа, ако функцията му е нарушена заради килограмите ви.

5. Подобряване на настроението
С намаляване на излишното тегло, тренировки и консумация на здравословни храни ще повишите не само своето здраве, но също и настроението си. Ще имате повече енергия, ще бъдете по-уверени и ще можете да контролирате стреса по-добре. Физическите упражнения подобряват не само физическото, а и психическото здраве. Повишаването на здравословния статус създава предпоставки за водене на по-качествен живот.

6. Пълноценен живот
Проучвания са отчели, че хората със здравословно тегло са по-уверени в себе си и имат склонност да живеят по-добре. Освен това повишаването на здравословното състояние предразполага за израстване в работата и създаването на по-качествен личен и семеен живот, харчите по-малко средства за лекарства и имате повече самочувствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *