10 хитринки за красотата

Препоръчваме ви:

Фризьори, маникюристи и гримьори издават своите най-полезни тайни за красота, от които можете да се възползвате в ежедневната си грижа за своя външен вид.

Маникюр без балончета

За да не се образуват малки мехурчета върху повърхността на лака, докато си лакирате ноктите, не слагайте лак върху влажни нокти. Освен това не разтръсквайте лака, преди да го нанесете, а го разтрийте между дланите си. Така няма да се образуват мехурчета вътре в течността, които могат да се прехвърлят върху ноктите ви. След като изсъхне първият слой лак, изчакайте поне 5 минутки преди да нанесете втори.

Обем за косата

За да оформите конска опашка с повече обем, напръскайте със сух шампоан косата си до средата, от корените надолу. Разтрийте с пръсти с масажни движения, вържете на опашка и фиксирайте с лак за коса.

Красива кожа

Ако обикновените пилинг маски дразнят кожата ви и я оставят твърде суха, използвайте за скраб обикновена сода за хляб, която съдържа дребни частички, които почистват кожата чудесно. Освен това содата за хляб почиства не само механично, но също така химически, като е особено полезна за мазната кожа. Разтворете малко сода с вода и нанесете пастата върху лицето си. Изчакайте няколко минутки и измийте с вода.

Красив маникюр

Когато се лакирате, първо нанесете лак върху ноктите на доминантната си ръка, така че да не се окажете с омацан и размазан лак на ръката, докато още не е изсъхнал. Оставете ноктите на палците за накрая, за да можете да почиствате грешките.

Красива коса

Когато плувате в басейн, предпазете косата си от хлора и слънцето като нанесете върху влажна коса балсам. Разнесете добре и вържете косата на хлабава опашка или кок. Не отмивайте балсама, докато не излезете от басейна и не я измиете с шампоан.

Успокоена кожа

Погрижете се за кожата си със скраб от ориз и кокос. Смесете половин чашка смлян ориз, половин чашка кокосово мляко, четвърт чашка кафява захар и малко прясно настърган джинджифил. Разбъркайте на паста и я нанесете с кръгови движения върху кожата на тялото под душа. Изчакайте малко, като през това време можете да масажирате кожата. Изплакнете с топла вода добре.

Срещу сиви коси

Когато нанасяте боя върху корените на сиви коси, не забравяйте да нанесете сместа върху линията на косата и темето, където често се крият сиви кичури. Когато нанесете боята, хванете косата на конска опашка, за да видите къде точно сте пропуснали.

Стар лак

Не разреждайте стария лак с лакочистител, а сложете в него малко безцветен лак за нокти. Така ще можете да го употребявате още време, преди да го изхвърлите.

Руж върху страните

Нанасяйте кремообразен руж върху страните си, като използвате малка козметична гъбка, за да смесите цвета, без да се получават петна върху бузите ви. Когато нанесете ружа, с гъбка разнесете малко кремообразен фон дьо тен по ръбовете, за да смесите цветовете и да ги слеете върху кожата.

Хитринка с памук

Ако отивате някъде за няколко дена, не носете в себе си цялата козметична чантичка. Ако са ви необходими материали за гримиране, вземете няколко памучни тампончета с малко руж, сенки и пудра, опаковайте ги в пликчета и ги използвайте при нужда за гримиране на лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *