Полезни храни срещу упорит косопад

Препоръчваме ви:

Казват, че красотата идва отвътре и що се отнася до здравето на кожата и косата, определено в голяма степен е точно така. Здравата коса има нужда от определени съставки, а тях можете да си ги набавите с правилна диета. Можете да пиете комплекс от витамини и минерали, но винаги е по-добре да консумирате натурални съставки, които се усвояват по-добре от организма. Вижте какво трябва да похапвате, за да имате здрава коса и да спрете косопада. Ако той упорства, потърсете лекарска помощ.

Прясна риба
Рибата, особено сьомгата, съдържа качествен протеин за здрава коса и ненаситени мастни киселини, които подсилват косата от корените до върха. Освен това те подхранват кожата на главата и я поддържат добре хидратирана, което е особено важно за косата. Похапвайте редовно риба, за да си осигурите защита от косопада и да имате здрава и добре поддържана коса. Ако сте вегетарианци, похапвайте вместо риба ядки, авокадо и ленено масло.

Достатъчно цинк
Цинкът е много важен за здравето на кожата и на косата. Недостигът на цинк може да е отговорен за падането на косата и за цъфтенето. Освен това, ако не поемате достатъчно цинк, това може да увреди кожата на главата и това да повлияе на растежа на косата.

Яйца за здрава коса

Едно яйце на ден ви осигурява половината от дневната доза протеин, а освен това яйцата съдържат цинк, фолиева киселина и желязо. Всички те могат да ви осигурят здрава коса. Не напразно жените с анемия страдат по-често от косопад, тъй като недостигът на желязо може да увреди фоликулите на космите.

Варива за биотин
Бобовите храни съдържат биотин, витамин, който е от съществено значение за здравето на косата. Полезни са лещата и фасулът, който съдържа освен това фибри и протеини.

Кисело мляко
Опитайте се да хапвате поне по 3 порции кисело мляко седмично, тъй като то може да осигури на косата здравина и добър растеж. Киселото мляко съдържа протеини, витамини В5 и D, които подсилват косата от фоликулите и се борят с косопада.

Цитрусови плодове

Знаете добре, че цитрусите осигуряват високи дози витамин С, който подсилва имунната система, но също така активизира циркулацията на кожата. Така кожата на главата е добре оросена, фоликулите на космите са здрави, а косата е гъста и блестяща.

Сушени сливи
Сушените сливи и стафидите съдържат желязо, което се грижи за корените на косата и редуцира косопада. Освен това то намалява обезцветяването, изтъняването и сухотата в косите, за да ви осигури здрава и красива коса.

Овесени ядки
Купичка овесени ядки на ден ще ви осигурят не само здравословни фибри, но също така доза полиненаситени мазнини, които са от съществено значение за здравата кожа на главата, а оттам и за по-малко косопад.

Орехи

За вегетарианците орехите и другите ядки са източник на омега мастни киселини и на протеин. Освен това те съдържат селен, който отговаря за здравината на косата и чийто недостиг може да доведе до повече косопад от обичайното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *