Домашни маски за страхотна коса

Препоръчваме ви:

 

За всички типове коса – авокадо и мед

Направете си маска от едно обелено авокадо (пюрето) и 1 с.л. органичен мед. Нанесете и оставете да престои 20мин, преди да отмиете старателно под душа.

Авокадото е богато на множество витамини и хранителни полезни вещества, като съдържа важния Витамин Е, протеини, от които косата се нуждае, за да изглежда копринена и мека. А медът, той е естествен антибактериален продукт.

Суха коса – зехтин с яйце

Нуждаете се от спешна хидратация? Смесете 3с.л. екстра върджин зехтин с 2 яйца и нанесете маската. Престойте с нея 20мин. и измийте косата.

Зехтинът ще се погрижи да хидратира начупените крайчета, а протеинът съдържащ се в яйцето ще подпомогне за здравословния растеж на косата.

Мазна коса – ябълков оцет и лимон

Смесете ¼ чашка ябълков оцет с настърганата кора от един цял лимон. Намажете и изчакайте 15минути, за да извлече маската излишната мазнина от скалпа. След това отмийте нежно.

 

Ябълковият оцет ще стабилизира косата от всички използвани стилизиращи продукти, като ще направи кичурите сияещи и здрави. Също ще балансира нивото на PH, както и ще премахне всички евентуални бактерии. Помага много срещу пърхут.

Сух, лющест се скалп – банан, мед и бадем

Пасирайте заедно ½ обелен банан, 2 с.л. мед и няколко капки бадемово масло. Нанесете на косата и покрийте с шапка за 20 мин. След това старателно измийте.

Бананът ще овлажни скалпът, ще заглади къдриците и ще излекува сърбящия скалп.

Изберете маска, която ще Ви пасне най-добре на типа коса и ще я възвърне към живот. Няма смисъл да купувате скъпите продукти от стилажите в магазина. Защо, след като можете да се възползвате от даровете на природата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *