6 причини кожата ви да изглежда на повече години, отколкото е

Препоръчваме ви:

Старостта е нормална част от човешкия живот, но понякога ние сами си причиняваме вреди върху кожата. Някои наши вредни навици могат да спомогнат за по-бързото състаряване на кожата ни, така че тя да изглежда на повече години, отколкото е. Вижте кои навици могат да ви състарят и как го правят, за да знаете как да възпрепятствате тези увреждания.

1. Твърде много слънце или солариум
Това е основната причина, която кара кожата да изглежда по-стара, отколкото е. Естествено, не можем по цял ден да се крием от слънцето и да не излизаме навън, но слънчевата радиация е основен фактор за стареене на кожата и за появата на бръчки. За да я предпазите от стареене, трябва да полагате допълнителни грижи за кожата си. Използването на солариум също води до хубав тен, но той състарява кожата с времето. Нанасяйте вместо това автобронзанти, а през деня използвайте кремове със защита.

2. Алкохол и кафе
Бръчки, загуба на колаген и еластичност, зачервяване и подпухналост на кожата. Това са основните неща, за които са виновни алкохолът и кафето, ако се прекалява с тях. Естествено, количеството на консумация оказва голямо значение. Ако не можете да ги спрете, не се лишавайте напълно от чаша кафе или вино. Но все пак всичко трябва да бъде в умерени количества, за да не увредите кожата си.

3. Цигари
Пушенето винаги води до по-бързо състаряване на кожата, не само заради въздействието на клетъчно ниво, но и заради специфичните мимики по време на пушене. Освен това то има вредно влияние върху зъбите. Зле изглеждащата кожа и жълтият цвят на зъбите и пръстите на ръцете наистина създават впечатление, че човек е по-възрастен. Установено е че, бръчките на 30-годишните пушачи са подобни на тези на 50-годишни непушачи.

4. Сън с грим

Задължително премахнете грима си преди лягане. Кожата ви трябва да може да диша през нощта, докато се регенерира. Оставянето на грима ще доведе до запушване на порите и до поява на бръчки, и в крайна сметка – до по-бързо състаряване на кожата. Гримът е ключов фактор за начина, по който изглежда кожата. Колкото по-тежък грим използвате, толкова повече ще се запушват порите на кожата, което означава, че тя няма да може да диша нормално през деня.

5. Недостатъчно сън
Сънят е основен фактор през целия ни живот, както за нашето здраве, така и за красотата ни. Старайте се да получавате достатъчно качествен сън – поне 7- 8 часа на денонощие. Ако сте изморени, няма да можете да работите правилно и няма да имате сили да извършвате ежедневните си задачи, а освен това кожата ви няма да има достатъчно време да се регенерира пълноценно.

6. Твърде много кардио тренировки
Всичко е в умереността, като това важи както за храненето, така и за тренировките. Ако искате да отслабнете и се фокусирате само върху кардио тренировките, наистина можете да пренапрегнете тялото си. Ще отслабнете по-бързо, ако започнете да се храните правилно. Твърде много кардио тренировки може да доведе до бърза загуба на тегло, която ще се отрази негативно върху кожата, която ще изгуби своята еластичност. Така ще изглеждате слаби, но и по-стари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *