7 начина, по които младите майки с малки деца могат да потренират

Препоръчваме ви:

Младите майки да тренират, това звучи невъзможно, но не е задължително  да е така. Всички млади майки знаят колко много работа идва с  малките деца. Но защо не превърнем това ужасно време посветено на къщната работа в тренировка.

1. Прането

Децата и бебетата имат доста мръсно пране. Понякога даже си мислим, че по-лесно да се купят нови дрехи и бельо, отколкото да ги перем, гладим и подреждаме. Но нека го превърнем  в полезен навик – подредете дрехите на две купчини (децата могат да помогнат, за да добият навика да подреждат цветово или по друг принцип) и вместо да се навеждате, направете клек. Започнете да клякате бавно и повторете няколко пъти преди да вдигнете дрехите. След това клекнете няколко пъти с коша за дрехи в ръце.

2. Подреждане на играчките

Всекидневно си задаваме въпроса как нещо толкова мъничко прави такава голяма бъркотия. Но нека погледнем от светлата страна: повече работа за майките, означава повече тренировки. Докато вдигате играчките от пода можете да продължите да клякате и дори да правите няколко скока настрани или напред.

3. Чиниите

Купища бутилки, мръсни чаши и още много мръсни чинии. До болка ни е познато! Но докато миете може да тренирате бедрата си, като застанете на пръсти и се връщате в изходна позиция няколко пъти.

4. Чистенето с прахосмукачка

Докато чистете с  прахосмукачка или забързате праха с парцал, или метете, пуснете музиката и си направете бързо кардио, превърнете го в рутина, започнете да танцувате с метлата като микрофон. Не само ще се раздвижите, но и ще забавляват децата независимо дали са бебета или вече прохождат.

5. Фитнес видео

Ако имате късмета децата ви да подремват през деня, пуснете си фитнес видео, дори може да включите и тях, ще им се стори забавно да повтарят с вас. Ако имате бебе, може да правите с него различни упражнения, показани в някои от тези DVD дискове за майки.

6. Стълбите

Използвайте стълбите във ваша полза. Знаем какво си мислите: „Първо ще изчистя и после ще се кача горе” повечето от нас оставят нещата на някое стъпало. Не правете това, качете се и използвайте стълбите. Ако живеете в кооперация на горен етаж, го приемете като безплатен степер и не го избягвайте.

7. Фитнес с детски кът

Ако намирането на някого да гледа децата, ви държи далеч от фитнеса, трябва да знаете, че се увелича броят на фитнес центрове с детски кът. Това ще направи ходенето ви на фитнес очаквано и за децата, които, нямат търпение да поиграят с връстници. Те ще са по-мотивирани за вашата тренировка от самите вас.

Независимо дали искате да свалите килограмите натрупани през бременността или искате да останете активни и във форма, винаги има начин да добавите няколко упражнения към дневния си режим. Дори играта с вашите дечица, което не е ангажимент, ви държи във форма. Така че винаги намирайте малко време да бъдете заедно. А повечето млади майки забравят, че ключът към здраво и щастливо дете е здравата и щастлива мама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *