15 начина да потиснем глада си – част първа

Препоръчваме ви:

Всички, които са опитвали да отслабнат имат един огромен и общ проблем: гладът, който се появява и копнежа ни по храната. Важното, нещо, което трябва да запомните, е че няма как да свалите килограми без да се чувствате гладни от време на време. Не, няма да започнете да вехнете, нито ще се разболеете или умрете. Тялото ви само сигнализира, че няма достатъчно калории, за да запълни запасите, на които е свикнало. Въпреки че е невъзможно да елиминирате глада си съвсем, има няколко начина да преодолеете копнежа си за храна и да излъжете глада. Следващите съвети ще ви помогнат да пренебрегнете къркоренето на стомаха и да се придържате към диетата си.

1. Започнете деня си с овесена каша.

Тя е богата а фибри, които ще потиснат глада ви за по-дълъг период през деня. Истинската овесена каша е по-добра от инстантната, заради по-високото си съдържание на фибри.

2. Сложете ленено семе към диетата си.

Маслото от ленено семе е прекрасен източник на омега-3 киселини, които намаляват риска от коронарни сърдечни болести. Лененото семе също е богато на фибри и ще ви помогне да овладеете глада си. Поръсете с него зеленчуците си и ефективно ще потиснете апетита си.

3. Пийте чаша вода.

Тя е силно средство в залъгването на апетита. Веднага щом се почувствате гладни изпийте чаша вода. След това бъдете търпеливи и изчакайте 10 минути. След това ще видите, че гладът е изчезнал напълно или е намалял драстично.

4. Опитайте купа със зеленчуков или пилешки бульон.

Ако гладът не е изчезнал напълно, опитайте да хапнете голяма купа с бульон, която да разтворите в купа, така вместо 1200 калории от хамбургер, ще приемете едва 20 калории. Но внимавайте, ако бульонът е пилешки, да няма в него мононатриев глотамат или остатъци от мая, защото са вредни за невроните.

5. Намалете апетита си с кедрови ядки.

Те съдържат най-много протеини от другите ядки и семена. Кедровите ядки са мощен супресор на апетита, заради полиненаситените мазнини, които ви дават усещане за ситост, а тя продължава дълго.

6. Изберете зеленото.

Зелените листа в зеленчуците ви дават силата да се придържате към диетата си, може да ядете неограничено количество зеле, зелена салата, китайско зеле, руккола и другите зеленчуци. Те имат нула калории. Те ще ви помогнат да се почувствате сити. Направете си салата с лек дресинг и се насладете на вкусното и здравословно хапване.

7. Пийте повече шейкове със соево мляко.

Сложете около литър соево мляко в блендер, после добавете 2 черпака соев протеин на прах не подсладен. Може да си изберете какъвто вкус искате, но банановият е на-добър, заради вкуса му на бананов пудинг. Докато блендерът работи, добавете лъжица гума ксантан или гуар, за да сгъстите шейка, после го сипете в чаша и му се насладете. Тази рецепта има почти нула захари и въглехидрати и високо съдържание на соев протеин, който има прекрасен вкус и ще залъже глада и за дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *