Големите ползи от малкото индийско орехче

Малкото индийско орехче може да бъде много здравословно за нас, не бива да забравяме колко тази богата, ароматна подправка е полезна за тялото ни.

Индийското орехче помага на съня. Понякога бабите добавят малко настъргано индийско орехче в чашата мляко преди сън, така децата спят по-добре. Не пречи да пробвате това ако имате проблеми със съня преди да се насочите към сънотворни.

Малко индийско орехче помага да направите храната си по-вкусна. Също така ви дава минерали, които подържат имунната ви система силна. Потасиумът, калцият, желязото и магнезият са сред ключовите минерали, които съдържа дъхавата подправка.

От векове, индийското орехче е използвано като лекарство при проблеми с храносмилането. Така че, ако добавите малко от него в супата си или задушеното, ще допринесе не само за самия вкус, но и за по-здрав стомах.

Ако го смесим с малко вода и мед, можем да използваме сместа като маска за лице. Ще получим по-сияйна кожа само за няколко дни. Това домашно лечебно средство редуцира белезите по кожата и намалява акнето. Може да добавяте малко индийско орехче и към скраб за лице, търсейки същото действие.

Индийското орехче е натурален зъболекар, тъй като то действа антибактериално в устата ви и по този начин защитава зъбите и венците ви. Дъхавото орехче съдържа гевгенол, който помага при зъбобол. Затова и често се среща в съставките на пастите за зъби. Ако искате да си направите сами паста за зъби, само го разбъркайте с канела и получавате антисептична и антимикробна паста.

Индийското орехче държи ума ни буден. То може да предпази мозъка ни от болести като Алцхаймер.

Маслото от индийско орехче, можем да втрием при мускулни и ставни болки и ще усетим за миг как то ще прогони болката, подуването и дискомфорта.

Използва се в холистичната медицина за увеличаване на циркулацията на кръвта и при бъбречни инфекции.

Като всичко останало, индийското орехче трябва да се приема с мярка и не бива да приемаме голямо количество от него, защото това води до сърцебиене, потене, халюцинации и други нежелани реакции. Бъдете внимателни с количеството и изпитайте големите ползи от малкото орехче.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *