15 начина да потиснем глада си – част втора

Всички, които са опитвали да отслабнат имат един огромен и общ проблем: гладът, който се появява и копнежа ни по храната. Важното, нещо, което трябва да запомните, е че няма как да свалите килограми без да се чувствате гладни от време на време. Не, няма да започнете да вехнете, нито ще се разболеете или умрете. Тялото ви само сигнализира, че няма достатъчно калории, за да запълни запасите, на които е свикнало. Въпреки че е невъзможно да елиминирате глада си съвсем, има няколко начина да преодолеете копнежа си за храна и да излъжете глада. Следващите съвети ще ви помогнат да пренебрегнете къркоренето на стомаха и да се придържате към диетата си.

8. Правете си супи

Обикновено супите имат високо съдържание на вода и почти никакви калории, затова са ваш пръв помощник да редуцирате глада и да загубите от нежеланото тегло. Избягвайте кремсупите, обаче. Яжте обновени супи по купа-две на ден, за да се справите с нежелания глад.

9. Киселите краставички са перфектни

Цял буркан  кисели краставички съдържат едва 50 калории, но заемат голямо място в стомаха. Когато ги купувате, не забравяйте да видите дали съдържат оцветители. Вместо това купувайте такива, които са напълно натурални и без добавена захар. Някои от предлаганите на пазара имат толкова захар, даже повече от бонбоните. Ако не искате да четете етикети, винаги може да ги консервирате сами.

10 Разчитайте на ябълките

Докато ябълките все пак съдържат захари и въглехидрати, те са много по-здравословен избор от пакетче чипс. Много лесно ще си набавите цели 1000 калории от пакетчето чипс, но трудно ще си набавите и 400 от ябълки. Този вкусен плод е пълен с фибри и пълни стомаха ви, като намаляват сигналите за глад. Ако се почувствате гладни, вземете най-голямата ябълка, която намерите и я схрускайте.

11. Намалете тегло с течни храни

Пийте течните уей протеини на прах за потискане на апетита си. Той  действа на хормоните като  спомага за оформяне на мускулите ви, намаля кръвното налягане и ви помага в борбата с килограмите.

12. Вземете фибри на таблетки

Може да увеличите ефекта от гореспоменатите храни като вмземете няколко фибри на таблетки преди хапване. Те съдържат естествени фибри като пектин, фибри от овесена каша и глюкоманан, псилиум и други.  Но внимавайте, когато ги взимате, пийте голямо количество вода, защото така могат да се залепят в стомаха и да предизвикат блокаж.

 

13. Упражнявайте се!

Да измамите мозъка, че сте приели повече калории е лесно, но няма да го заблуди за прекалено дълго и той отново ще почувствате досадния глад. Може да преборите това чувство като се упражнявате редовно, защото спортът превръща запазените  тялото мазнини в кръвна захар, която потиска копнежа ви за още храна.

14. Наспивайте се добре

Проучвания показват, че хората хапват повече през деня си като естествен отговор на липсата на енергия. Ако не се наспите добре, ще свършите с ядена на много неща, които повишават кръвната захар. Спете 8 или 9 часа на нощ или си почивайте през деня, за да запазите енергията си.

15. Не потискайте мислите си за храна

Проучвания показват, че колкото повече мислите за даден вид хвана и я избутвате назад в съзнанието си, толкова повече всичко свърша с изяждането й. Вместо да избягвате напълно дадена храна от вашата диета, само намалете приема й за балансирана диета. Имайте я под ръка, но я хапвайте по-малко.

Когато организмът се балансира към вашето намелено тегло, копнежът ще изчезне и вие ще се научите да се храните подходящо. Винаги помнете, че когато става въпрос за загуба на тегло, гладът е предизвикателството към по-здравословен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *