10 необикновени ползи от млякото

Препоръчваме ви:

Познаваме ползите на млякото в кухнята и колко здравословно е то като храна, но повечето от вас не подозират колко полезно може да бъде то отвъд кулинарията.

1.Маска за лице

Млякото има овлажняващо действие, може да използвате млечни продукти, за да си направите маска за лице. Пригответе си половин чаша мляко на прах, после добавете вода, докато не стане на паста. После я поставете на лицето си за 30 минути. Щом измиете лицето си добре, кожата ви ще засияе.

2. Облекчава слънчево изгаряне

С идването на летния сезон, много от нас прекаляват със слънчевите бани и после става болезнено, кожата боли и пари при най-лекия контакт. Може да облекчите това състояние като смесите мляко на прах с вода и добавите 2 щипки сол. След като намажете засегнатите участъци от кожата, ще се почувствате много по-добре.

3. Овкусява царевицата

Млякото използваме за да обогатим аромата на кафето и сладкишите. Но, изненадващо, то има същия ефект върху царевицата. Поставете малко мляко във водата, в която ще варите царевицата, после разбъркайте. Оставете го, докато се свари, щом отхапете сварената царевица, ще усетите разликата.

4. Сапун за ръце

Когато работите физически трруд, ръцете ви загрубяват и се появяват мазоли. Погрижете се за тях като нанесете върху тях студено мляко, ако кожата продължава да е твърда, направете това три пъти през деня. Ще забележите разликата преди края на седмицата.

5. Замества крема за бръснене

Ако ви е свършил кремът за бръснене, може да смесите малко мляко на прах с вода, получената паста да нанесете на лицето си и да се избръснете гладко. Ефектът е същият.

6. Облекчава ухапванията от насекоми

Млякото облекчава сърбежа при ухапвания от насекоми, ензимите в него помагат за подуването. Може да си направите мазило против ухапване като смесите мляко, вода и сол, след няколко момента ще видите как червенината и подутината изчезват.

7. Премахва петна от мастило

Структурата на млякото го прави по-добър унищожител на петна от водата. Само потопете мястото с мастилено петно в смес от мляко и лимонов сок и до края на деня, то ще е изчезнало.

8. Полира обувките и естествената кожа

Ако потопите парцал в мляко, по-добре ще почистите кожени обувки и чанти.

9. Поправя счупения порцелан

Преди да изхвърлите счупената чаша, може да ги поправите като ги сварите в мляко. Протеините в млякото, по някаква причина, правят реакция с порцелана и действат като лепило.

10. Баня с мляко

Млякото е известен и в  банята, то е по-полезно от повечето сапуни и прави кожата по-мека. Напълнете ¼ от ваната с мляко. Потопете се и останете така половин час, след ваната ще се почувствате не само релаксирани, но и ще имате прекрасна кожа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *