4 модни навика, които са наистина вредни за здравето

Препоръчваме ви:

Модата може да предизвика много неща – емоция, трансформация, както и най-вече забавление. Въпреки всичко и множеството й красиви и невинни измерения, тя може да повреди тялото Ви, като му остави трайни последици за в бъдеще. Това вече не е толкова забавно. Говорим главно за нещата, които слагаме и кичим по телата си, само за да са „в крак с модата”.

Спряхме се на Топ 4 в модния списък на фешън глезотийки, които ни правят красиви, но не толкова здрави:

1. Покатерени на висок ток.

Няма как това да не е номер едно в класацията. Чували сте го преди, чувате го и сега, ще го чуете със сигурност и още много пъти. Но носенето на висок ток е едно от най-лошите неща, които можете да си причините. Когато сте на такива обувки, ходилото Ви в предната част поема тежеста на цялото тяло, заради това торса се накланя напред. Това е невероятен стрес за гръбначния стълб, като дисковете му с течение на времето се износват от притискането при неправилната стойка на тялото. Може да отнеме седмици, месеци, дори години за да усетите последствията, като болки в пръстите на краката, прасците, гърба и бедрата. За щастие ниските токчета са достъпни навсякъде, а и честно казано са доста по-сладки и женствени.

2. Избягвайте големите дамски чанти

Колкото по-голяма е чантата, толкова повече неща ще изнамерите да сложите вътре. Дали ще добавите и онова червило, което не ползвате толкова често, но ей така за всеки случай, ако сте с онази рокля, или 2-3 чифта носни кърпички. Тъй като най-вероятно носите чантата си от едната страна, винаги на едно и също рамо, това предизвиква един дисбаланс в разпределението на теглото върху тялото. Това води до мускулни увреждания ( като едното рамо става доста по-развито от другото), като се появява и проблема за изравняването им. Заради самата тежест често пъти едното рамо седи по-нагоре от колкото другото.

Но има и по-лошо: Прекалено тежките чанти причиняват болки в раменете, врата, гръбнака, когато торсът е принуден да се справя  с нетипично голяма тежест.

Решението: Няколко дни в седмицата давайте на тялото си почивка. Носете малка, семпла чантичка, която е пълна само с най-необходимите неща- 3-4 нещица.

А и малките клъчове са изключително модерни и този сезон. 

3. Прилагайки диети, за да станете „Модно кльощави”

Сериозното ограничение от към храна в името на „манекенско телосложение” в крайна сметка може да забави метаболизма Ви, което всъщност да доведе до нарастване на килограмите.

4.  Чанта вместо обяд?

Често пъти харесваме вещи, които не отговарят на бюджета ни. Какво правим първосигнално? Решаваме да спестим пари, като пропуснем един обяд, или вместо здравословната вечеря си вземем бургер. Но запомнете: Никоя дизайнерска чанта или обувки не са по-важни от здравословния начин на живот.

Ако се наложи да избирате, предпочетете храната пред другите Ви нужди. Ще се радваме, ако оставите коментар с вашето мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *