11 разкрасителни приложения на лимоните

Може да обичате лимонада или пиле с лимон, но това което може би не знаете е, че косата и кожата Ви обичат лимоните дори повече и от Вас, защото те имат уникални разкрасителни качества. Ще Ви запознаем с някои от невероятните ползи от този бляскав жълт плод:

1.  Почистващ овлажнител: Смесете няколко капки кокосова вода с няколко капки лимонов сок. Кокосът ще хидратира, а лимонът ще почисти и изсветли идеално кожата.

2. Избелване на лактите и коленете: Ако лактите и коленете Ви потъмняват, разтъркайте ги с половин лимон. Това е като една малка магия.

3. Премахване на черните точки от лицето

Може да Ви звучи невъзможно или прекалено хубаво, за да е истина, но тъй като лимоните са антибактериални, те могат да помогнат в борбата с акнето. Вземете голямо парче лимон и го изстискайте на лицето. Черните точки ще започнат да избледняват, преди да се усетите.

4. Почистващи кърпички

Смесете няколко капки лимон, няколко капки етерично масло от чаено дърво и малко дестилирана вода. Нанесете върху памучни тампончета. Идеално за почистване на проблемна кожа.

5. Избелване на зъби

Смесете сода бикарбонат с лимонов сок и нанесете на зъбите. Използвайте след това четката си за зъби, изчеткайте добре и изплакнете. Доста по-евтино и ефикасно е от посещението на Вашия стоматолог.

6. За лечение на възпаление и гангрени.

Използвайте няколко капки етерично масло от лимон и ги нанесете върху възпаленото място (рани, язвички). По този начин ще заздравеят много по-лесно и бързо.

7. Избелване на кожата

Лимоните са богати на витамин С и лимонена киселина, така че те могат лесно да изсветлят и озарят кожата, ако се използва продължително във времето. Витамин С е невероятен антиоксидант за неутрализиране на вредните радикали и засилване на производството на колаген. Това значи, че може да изсветли старчески петна, тъмни кръгове или изкуствен тен от бронзант, който не се е получил, както трябва. Запомнете да използвате тоалетно мляко с фактор защита, тъй като лимонът може да направи скожата Ви по-чувствителна към УВ лъчите.

8. Лимонът е перфектен в прикриването на излишното омазняване на кожата.

9. Ексфолиант за усните

Нанесете малко лимонов сок на устните си преди лягане, като ги изплакнете на сутринта. По този начин ще премахнете мъртвите клетки на кожата. Съвет: Ако устните Ви са много изсушени и силно напукани, не правете това!

10. Заздравител за нокти:

Уморени ли сте от много процедури с  гел при професионалист? Или търпите разслоените и нацепени нокти все още? Смесете любимото си олио за готвене ( за предпочитане зехтин) с лимонен сок и потопете ноктите си в сместа. Това е идеално за сухи и цепещи се нокти, но е и перфектно за пожълтели нокти, нуждаещи се от избелване.

12. Изсветляване на косата

Нанесете лимонов сок по косата преди да се покажете под слънчевите лъчи.

Лимоновият сок също е идеален при пърхот и сух скалп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *