Фън шуй спалня

Препоръчваме ви:

Вярвате ли в невидимото за окото? В енергията около нас, която се съдържа и ни заобикаля? Мислите ли, че е възможно да съществува такова струпване на енергия, което да повлияе на връзката Ви, парите, благосъстоянието, здравето, съня? Не зависимо дали сте от вярващите или не, предлагаме малки, сладки и нестандартни техники, въз основа на енергията чи и нейния принос, които биха допринесли за по-добрия и дълбок сън.

Идеята на фън шуй е да увеличите енергията и хармонията в заобикалящата Ви среда. Когато енегрията чи се движи твърде бавно или спре, тогава идват и проблемите във всекидневието и заобикалящия ни кръговрат от случки и събития.

Ето някои основни факти, които трябва да знаете:

 

Спалнята

Ако имате право на избор относно стаята, която да превърнете във Ваша спалня, изберете тази, която се пада най-вътрешна и най-тиха. Според фън шуй спалнята е изключително място, където трябва да цари много хармония, тишина и спокойствие. Бъдете наясно със себе си за целта на тази стая. Ако желаете тя да е спалня, където да се радвате на здравословен сън, то тогава сведете нейните качества и предмети само до такива, които наистина са обвързани с тази мисия. Внимавайте какво обзавеждате вътре. Придържайте се само и единствено към вещи, които да са от изключителна нужда за Вашата спалня. Не внасяйте компютри, плазми, телевизори и всякакви високо технологични джаджи. Не слагайте предмети, които не са свързани със съня – стари книги, сувенири, играчки, дрехи. В това число дори не оставяйте коша с мръсно пране в спалнята, за Вас може да е просто невинен панер с дрехи, но според фън шуй около него витае неподходяща за Вас енегрия. Махнете всичко изпод леглото, нека там няма нищо, в противен случай това може да доведе до хаус във връзката Ви. Много важно е леглото и неговата позиция в стаята. Когато става дума за неговото разположение, има няколко условия, които трябва да се вземат предвид.

 

Леглото

Първо, сложете го така, че положението на главата да сочи към стена. Това е знак, за сигурност и спокойствие. Никога не поставяйте леглото до и под прозорец – това може да доведе на загуба на подкрепа на хората, около Вас,  както и притока на чи от прозореца, да Ви осигури неспокоен сън.

Второ, не поставяйте леглото под носеща греда – вярва се, че това води до проблеми със здравето и връзката (като изневяра или ревност).

И накрая особено важно е да не го поставяте така, че главата или краката Ви да сочат вратата на стаята. Това се смята за поза на мъртвеца, която изсмуква целия Ви късмет и енергия.
Идеалното разположение е в страни от вратата, така се предотвратява проникването на лоша енергия в стаята по време на сън.

Аксесоарите

(Аксесоари, позволени и подходящи за хармонията в спалнята)

  • двойка свещници, вази или снимки – подобряват хармонията на брака
  • нощни шкафчета с лампи, симeтрично от двете страни на леглото – приканват партньора в общото гнездо
  • наблегнете на блясъка – огледала, всичко отрязяващо или излъчващо светлина, като кристали, полилеи, светлоотразяващи повърхности
  • кристални полилеи – много полезна вещ, поглъщаща лошата енергия и излъчващи добра
  • пребоядисайте спалнята си в цвят. Не  я оставяйте бяла – смята се за цвят на мъртвеца. Изберете пастелен цвят, като прасковено, розово или лимонено жълто.

Вижте какви продукти ви предлагаме в борбата с безсънието

Прочетете още:

Силата на билките, когато сме безсилни пред безсънието

Сън: полезни съвети за работещите нощни смени

Храна за размисъл, храна за по-добър сън

Часова разлика и влиянието й върху спокойния сън

Кажете „НЕ” на стреса и „ДА” на спокойният сън

Акупунктурата, в помощ при безсъние

Идеи за сутрешна разсънваща гимнастика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *