Натурални средства за почистване на зъбите

Препоръчваме ви:

Не бих отнела от времето си за да приготвя вкусни, здравословни и органична блюда, за да си отмия от устата си с вода за уста или паста за зъби пълна с токсични елементи. Много големи марки за грижата за зъбите слагат в параграфа със съставки химикали с изменени имена. Алуминиевият хидроксид е всъщност тежък метал за тялото си натриев лаурил сулфат причинява кожни дразнения. И това са само част от опасните съставки.

Ако се грижим за тялото си, трябва да изберем нетоксични продукти но най-сигурно е самите ние да си направим паста за зъби и вода за уста.

Когато билките за устна хигиена се използват за правила дентална грижа, което ще рече след всяко хапване да измиваме с мека четка за зъби, лечебните билки ще укрепят зъбното здраве. Билкарят Кристофър Хобс съветва да взимаме тинктура от кървавиче за здрави венци и зъби и тинктура от ехинацея, за да помогнем на тялото да се справи с устните бактерии.

Гелът от алое вера също помага и има силен противовъзпалителен ефект както и антибактериален такъв. Ако имате проблеми с венците, просто нанесете малко от гела на проблемното място.

Тинктура от ниим, билка която има антимикробно действие, също подсилва венците и предпазва от плаката. Тя може да се намери в някои пасти за зъби и води за уста.

Зеленият чай е друг потенциален лек за устната хигиена и здраве. Тq вдопълнение с антиоксидантното си действие и другите здравословни ползи, той потиска развитието на бактериите в устата. Хубаво де да се пият две или три чаши на ден.

Направете си своя паста за зъби:

Съставки:

2 супени лъжици сода за хляб

½ чаена лъжица сол

1 супена лъжица глицерин

20 капки етерично масло от мента

Смесете съставките.  И измивайте зъбите с нея.

 

Домашна рецепта за избелване на зъбите:

Съставки:

¾ чаша вода

¼ чаша с водка

2 капкомера с тинктура от хидрастис

2 капкомера с тинктура от смирна

1 или 2 капки етерично масло от мирта

Смесете съставките и разклатете добре. Поставете 3 супени лъжици в 10 грама вода и изплакнете устата.

Не подценявайте устната хигиена и редовно ходете на зъболекар. Предварителните мерки винаги ще печелят в борбата за здрави зъби и добра устна хигиена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *