7 невероятни факта за мускулите

Вашите мускули не са само фибри и нерви. Те са сложна и мека тъкан, която ви позволява да се движите. В този процес те горят калории и мазнините в тялото. Така фигура ви става по-стройна и слаба. Така че е хубаво да си направите услуга като опознаете мускулите си – те са много по-интересни, отколкото си мислите.

1. Мускулите ви могат да бъдат съставени от над 70% вода, казва Моника Нелсън,  консултант по сертифицираните упражнения при фитнес експертите в САЩ . Така че докато тренирате не забравяйте да си носите H2O, за да останете хидратирани.

2. Меката тъкан на мускулите представлява до 35-40% от тежестта на тялото ви, казва Нелсън. Така че имате предвид това, щом се качите на кантара и не забравяйте, че ако сочи повече, вие имате по-здрави мускули и по-стегната форма, макар да е повече като цифра.

 3. За всеки килограм на мускулите, средностатистическият човек гори по 50 калории и изведнъж това, което ви показва кантара не е толкова важно. Важно е какво казва огледалото и духа ви.

4. Ако използвате повече тежест при тренировка не означава, че ще направите мускулите си по-силни. За да имате повече сила, трябва да сте в добра форма, съветва фитнес експертът Сюзан Боуен. Редовните тренировки помагат за издръжливостта.

5. Ако не може да свалите килограми, все пак може да видите колко тонизирани са вашите мускули след тренировка. Хубаво е да знаем правилните упражнения за определената част на тялото, която искаме да променим.

6. Само една едничка стъпка използва 200 различни мускули в тялото ни включително и сухожилията , така че може да постегнете много, докато се разхождате в парка и се разтоварвате, ако фитнесът ви е мъчителен. Важно е да има движение.

7. Мускулите ви помнят модел на вашите движения, казва треньорът Лий Бойс. Така че ако си вземете почивка от фитнеса или любимия си спорт, независимо дали планувана или не, вашето тяло ще има нужда от няколко упражнения за загравяне, защото вече така сте го приучили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *