Силата на УМА при безсъние. Препрограмирайте мислите си

Препоръчваме ви:

Безсънието е сериозен проблем. Макар да не е опасно, неговите последици са доста неприятни и със сигурност ще Ви се струва, че умирате. Лечението често не минава без шепа приспивателни, купища чаши с чай от маточина и горещи душове. Истината обаче е, че за бързото и ефективно справяне с проблема е нужно и психологическо предразположение и баланс на негативните и мрачни мисли.

 

От изключително значение за добрия сън е да не се настройвате на вълна „И тази вечер няма да мигна…” Ако сте достигнали вече такъв момент, в който само при мисълта, че трябва да лягате Ви призлява, значи сте достигнали фазата, в която безсънието освен всичко друго се е превърнало и в психологически проблем.

Опитайте да смените черните мисли, с по-положителни. Естествено, не се самозалъгвайте с глупости, на които самите Вие дори не вярвате, като „Тази вечер ще така, както никога до сега.” По-добре опитайте с нещо като „Ще поспя няколко часа, които със сигурност ще ми се отразят добре.” Всеки път, когато черна мисъл мине през главата Ви, опитайте да я окрасите с нещо позитивно. Когато Ви обсеби отчаяние, породено от недостатъчната почивка, просто го отдайте на обстоятелствата, които са временни и са само период, който няма да продължи завинаги.

Друга идея – опитайте да свържете спалнята си и целия ритуал при лягане с почивката Ви. Така например, използвайте леглото само за спане и секс – нищо друго. Така, като го погледнете ще го свързвате мислено само с желанието за почивка и сън. Опитайте да отпуснете мускулите на тялото, като миете зъбите, да дишате дълбоко и бавно докато обличате пижамата си. По този начин не само ще се отпуснете, но и ще започнете да свързвате тези навици с релакса и почивката.

Няколко шантави факта за съня:

  • Най-дългият рекорд на човек, без сън е дълъг 18 дена, 21 часа и 40 минути. След това рекордьорът е страдал от халюцинации, параноя, замъглено зрение, неясен говор, нарушения в паметта.
  • Рекордьор по хъркане достигнал 92 децибела сила на хъркане, което е по-шумно и силно от пневматична бормашина. Неговата съпруга е глуха с едното ухо.
  • Може ли човек да спи с отворени очи? Може, разбира се. Възрастните хора, често подремват с отворени очи, без дори да го осъзнават. Сомнамбулите също спят, като ходят, но очите им са отворени. Рибите пък изкарват целия си живот с отворени очи, тъй като те нямат клепачи. Спорен е въпроса обаче, дали те изобщо спят.
  • Можем ли да спим прави? Не! Ще паднете веднага, щом заспите дълбоко и мускулите Ви се отпуснат.
  • Странно, но сънуваме черно бяло. Първоначално сънят е цветен, след което изгубва цветовете си.

Вижте какви продукти ви предлагаме в борбата с безсънието

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *