10 съвета за по-дълъг и щастлив живот

Препоръчваме ви:

Хранете се здравословно

Може да го подценявате, но хората често не осъзнават как тровят организма си ден след ден. Сложете във вашият хранителен режим органични плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, многозърнест хляб и кафяв ориз. Заложете на киселото мляко и сиренето, ако е възможно да си ги набавяте от производителя, както и риба, заради омега-3 киселините и зехтин, авокадо и бадеми за мононенастени мазнини.

Не пушете

Колкото и изтъркан да е този съвет, все пак трябва вече да го приемете като истини и да спрете цигарите, защото има риск от инфаркт, асма, ранни бръчки, разлагане на зъбите и рак на белите дробове и рак на белите дробове.

Пийте в умерени количества

Приемате на малко алкохол е безопасно за повечето хора. Повечето доктори даже препоръчват червено вино вечер, защото е богато на антиоксиданти и намалява риска от инфаркт и болест на сърцето. Обаче, виното или дори бирата ще обърнат ефекта и ще навредят на тялото ви в големи количества.

Спортувайте

Заседналият начин на живот води много вреди като се появява затлъстяване, то от своя страна може да причини инфаркт. Така че бъдете активни. Изберете си спортна активност, която ви удовлетворява и се придържайте към нея за по-здравословен живот.

Яжте по-малко месо

Като приемате по малко месо, вие се зареждате с енергия, кожата ви е по-здрава, умът ви се избистря, тежите по-малко и поправяте настроението си. По-малкият прием на месо ускорява метаболизма и подобрява състоянието на алергии и асма.

Бъдете социални.

Общуването поправя настроението, намалява стреса и ви окуражава да сте активни, при разходка сред природата или магазините могат да се отразят много добре на тялото, но и на душевното ви състояние.

Поддържайте здравословно тегло

Задръжте килограмите не само, за да влезете в любимите дънки, тъй като наднорменото тегло води до редица здравословни проблеми, но и постоянното качване и сваляне на килограми се отразяват зле на тялото.

Медитирайте

Мадитацията се справя със стрес и подобрява яснотата на ума и концентрацията. Има различни видове медитация, но всички си имат своите здравословни ползи, така че не подценявайте източния начин да се отърсите от стреса.

Намалете калориите

Дори да имате идеалните килограми, намаляването на калориите ще добави години на жизнения ви цикъл. Популярно проучване казва, че колкото по-малко калории приемаме, толкова по-малко тялото изразходва в енергия, за да ги разгради и така имате енергия за повече време. Намалете поне 200 калории в ежедневния си прием.

Вземете си домашен любимец

Домашният любимец има много здравословни ползи, много проучвания показват, че връзката между животното и собственика подобрява здравето и така намалявате стреса. Хората с домашни любимци, според тези проучвания, са по-здрави и щастливи от останалите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *