5 супер храни, които трябва да сложим в менюто си

Препоръчваме ви:

Ябълки, бадеми и броколи са супер храни, но ако ги ядем всеки ден през седмицата, може пак да пропуснем други супер hрани, които увеличават имунитета. Не бива да подценяваме и тези 5 супер храни, за които рядко се сещаме, но са необходими, за да се преборим с болестите и да се предпазим от вредните за организма влияния.

Бамбукови стръкове

Те са нискокалорично, но затова са много богати на фибри с антиоксиданти, които помагат да се защитите от свободните радикали, които  могат да доведат до рак.

Намерете ги консервирани в супермаркета си и обогатете с  тях салатите и супите си. Типични за азиатската кухня, ние също трябва да вземем полезното от бамбука.

Тиквени семки

Те са богати на протеини и фотостероли, тези съставки намаляват лошия LDL холестерол. Така че им се насладете в следобедната си закуска или поръсете с тях салатите си, така ще са и по-вкусни. Може често да ги подценяваме, но те всъщност са супер храна

Швейцарско къдраво зеле

Този зелен и листен зеленчук ще ви зареди потасиум, а той помага за електролитите и предотвратява мускулните клампи.

Може да си направите следната лесна салата – нарежете го, добавете малко чесън и сложете малко зехтин.

Киви

Малко хора знаят, но всъщност кивито има повече витамин С дори от грейпфрутите, ягодите и портокалите, а витаминът е важен за имунната система като я прави по-силна.

Може да слагате кивита си към киселото мляко, ако не искате да се насладите на вкуса му само. Разбира се, възможно е да го добавите към любимата си салата или да присъства задължително ако си правите плодова салата.

Цвекло

Цвеклото е богато фолиева киселина, която показва по-ниски нива на хомоцистеина, аминокиселина свързана с сърдечните болести.

Печете цвеклото за да излезе сладостта ми. Поръсете със зехтин и ги оставете във фурната на температура 375 градуса. После се насладете на супер храната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *