Как да преживеем ваканцията

Препоръчваме ви:

Ваканцията е дългоочаквана и планувана, но дойде ли веднъж, се чудим как да я преживеем, защото се повяват доста неприятни проблеми, които в повечето случаи ни липсват в ежедневието.

Червени, подути и уморени очи

Причината се корени в стоенето до късно, прекаляването с храна и напитки и после махането на грима набързо, ако изобщо сте го махали.

Решението се крив в памучета потопени в  студена вода, поставете ги за 10 минути върху очите си, то ще раздвижи насъбралата се течност и ще намали подуването. Не забравяйте да нанесете на уморените очи изкуствени сълзи, защото те помагат не само, когато сте прекалили с купона, но и с работата пред компютъра.

Подпухнало лице

Прекалеването с  много храна и питиета, които несъзнателно приемаме през ваканциите, ни карат да се събуждаме с подпухнало лице. Обикновено храните по време на отпуските ви са солени, а солта привлича като магнит. Тялото ви задържа вода и вие подпухвате. Така че, за да деактивирате действието на солта, пийте повече вода също така с други напитки без кофеин и ментов чай, които помагат на храносмилането. Помогнете на  течностите да не се задържа, когато спите на две или три възглавници през нощта.

Болки в ръцете

Докато носите торбичките с покупки, ръцете се измарят. Когато сте във ваканция ръцете ви са още по-заети.

За да облекчите мускулите на ръцете опитайте метода на Ямуна Зейк. Тя препоръчва да седнете пред масата и да изпънете ръцете си, разперете пръстите и останете така за 15 секунди, първо с длани обърнати нагоре. Използвайте палеца, за да разтриете около пръстите, после изпънете ръката с длани нагоре и напарете същото и с другата ръка.

Поява на пъпките

Стресът, причинен от многото неща, които искате да свършите по време на ваканцията ви, може да накара да се появят пъпки по лицето.

Ако сте предразположени към появата им, няма да ви подминат по време на вашата отпуска, така че се опитайте да ги избегнете като използвате сапун за лице със силицилова киселина или бензоил пероксид. Когато пъпката се появи, я наложете с лед за 5 или 10 минути, за да намалите подуването, после я подсушете с памуче и нанесете крем с бензоил пероксид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *